Programul de burse URSUS „Studenti pentru comunitate”si-a desemnat castigatorii

0

Ursus Breweries, alaturi de Universitatea „Babes-Bolyai”, a desemnat castigatorii celor 10 burse URSUS „Studenti pentru Comunitate”, editia a doua. Programul de burse este adresat studentilor care au desfasurat in ultimul an activitati intense in beneficiul comunitatii locale si care au dovedit, in acelasi timp, rezultate academice deosebite. Valoarea unei burse se ridica la 400 de RON pe luna si se acorda pe durata anului universitar octombrie 2012 – iunie 2013. La ce-a de-a doua editie a programului au fost inscrise 75 de dosare, depuse de studenti aflati in anul I de master sau in anul terminal al studiilor de licenta.

Suntem mandri ca an de an descoperim tineri minunati care se implica activ in viata comunitatii, iar exemplul pe care ei il dau merita urmat si de colegii lor. Ne-am propus prin acest program de burse sa incurajam initiativele de voluntariat care sa contribuie la dezvoltarea unui oras de suflet si cu traditie pentru noi si care pot, prin puterea exemplului, sa-i inspire si pe cei din jur. Prin activitatile Ursus Breweries in Cluj-Napoca, incercam sa contribuim alaturi de tinerii inimosi si cu initiativa, la dezvoltarea comunitatii locale” a declarat Diana Klusch, Director Corporate Affairs Ursus Breweries.

Castigatorii editiei a doua a burselor URSUS „Studenti pentru Comunitate” sunt Daniel Blaj si Sorana Chiper de la Facultatea de Istorie si Filosofie, Diana Candea, Irina Buruiana si Gentiana Nita de la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Anamaria Lupan de la Facultatea de Litere, Razvan Persa si Claudiu Ungureanu de la Facultatea de Teologie Ortodoxa, Tamara Szasz de la Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii si Istvan Szasz, student la Facultatea de Teologie Romano-Catolica si Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii.

Programul a recompensat studentii exceptionali ai Universitatii “Babes-Bolyai” care au obtinut minimum 9 ca medie generala pe ultimul semestru incheiat. In acelasi timp, candidatii au trebuit sa-si demonstreze ambitia de a-i inspira pe membrii generatiei lor prin implicarea in organizatii non-profit sau in proiecte de voluntariat organizate in folosul comunitatii din Cluj. Cei zece bursieri s-au implicat in ultimul an in activitati de voluntariat alaturi de organizatii din domenii ca educatie, social, sanatate, economic, arta si multiculturalitate sau promovarea voluntariatului.