Statie de epurare ecologica in judetul Brasov

0

Descarcati Raportul Romania 2010. Sectorul neguvernamental – profil, tendinte, provocari  |  Inregistrati-va organizatia in Catalogul Societatii Civile!  |  Descarcati “Ghidul de identificare si adresare a nevoilor emergente ale copiilor din Romania”  |  Calendarul cursurilor FDSC  |  

dinpasiune-3363438

eventubebig-8470974

Data: 24-05-2011

In cadrul editiei 2010 a programului “Impreuna pentru fiecare”, Grupul Rompetrol a sustinut financiar cu suma de 12.000 euro, amenajarea unei statii de epurare ecologica, in localitatea Viscri, din judetul Brasov.

Proiectul apartine Fundatiei Mihai Eminescu Trust si a fost implementat in Viscri, jud. Brasov. Contributia companiei a fost de 12.000 euro.

Anul trecut, 12.000 de turisti au vizitat satul Viscri, care face parte din Patrimoniul Mondial Unesco. Odata cu numarul de turisti, a crescut si numarul gospodariilor care folosesc apa curenta.

Proiectul propus de Mihai Eminescu Trust a constat in realizarea unui sistem de canalizare centralizat si a unor lacuri de colectare, in care apa este purificata cu ajutorul stufului si a bacteriilor aerobe. Sistemul este necostisitor, usor de intretinut si nu foloseste energie electrica.

Statia de epurare a fost inaugurata pe 16 mai, in prezenta Altetei Sale Regale Printul de Wales, Patronul Fundatiei Mihai Eminescu Trust.

Sursa: responsabilitatesociala.ro

Air Liquide a investit 10.000 euro in lansarea programului Ateliere Fara Frontiere DCS a donat peste 7000 de carti elevilor din clasele I-VIII din zonele rurale 200 de angajati GSK Romania au participat la “Orange Day” Ateliere Fara Frontiere si Petrom au donat 175 de calculatoare 19 proiecte de responsabilitate sociala au fost selectate in cadrul programului „Impreuna pentru fiecare” 11 echipe premiate de “Scoala lui Andrei” pentru a schimba in bine comunitatile din Romania Sumele stranse prin programul “Rabla pentru PC-uri” vor fi donate copiilor din centrele de plasament GoodSign ofera productie publicitara pro bono, pentru proiecte CSR Voluntariatul corporativ din perspectiva Resurselor Umane MSD Romania a curatat cu ocazia Zilei Mediului mai multe zone verzi din tara

ONGFest – Targul Economiei Sociale 2011

logo_societal-1444973