ViitorPlus si Iuliana Tudor lanseaza campania „Padurea Copiilor” 2012 – un copac pentru fiecare nou-nascut din Romania

0

ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila – impreuna cu Iuliana Tudor (Realizator emisiunea “O data-n viata”, TVR1) lanseaza astazi campania „Padurea Copiilor” 2012, avand ca obiectiv principal plantarea si ingrijirea a cate unui puiet de copac pentru fiecare nou-nascut din Romania.

Romania ultimilor ani a trecut prin momente dramatice provocate de fenomene extreme ale naturii, in fata carora multi oameni au fost victime neputicioase: inundatii, seceta, alunecari de teren, inzapeziri cauzate de caderi masive de zapada (cea mai recenta si dureroasa dovada fiind facuta iarna aceasta), vant si ploi puternice. Aceste fenomene majore sunt amplificate de lipsa zonelor impadurite si cresterea emisiilor de carbon, care conduc la aparitia acestor schimbari climatice globale care afecteaza si Romania.

Solutia la aceste probleme, pe care ViitorPlus o propune, prin intermediul campaniei „Padurea Copiilor”, este impadurirea  terenurilor degradate din zonele de campie care au suprafete de padure mult sub limita recomandata.

Dr. Teodora Palarie, Vicepresedinte al ViitorPlus declara: “Ne propunem sa crestem o padure pe care sa o dedicam copiilor nou-nascuti din Romania – „Padurea Copiilor”. Avem o experienta de 5 ani in aceasta activitate – ViitorPlus a plantat deja 4 paduri pe care le ingrijim timp de 5-6 ani, in functie de speciile plantate, si le monitorizam inca 10 ani. Astfel, pana acum, am plantat 160.000 de puieti pe 26,5 hectare, in judetele Calarasi, Ilfov si Teleorman. Pentru „Padurea Copiilor” am ales un teren degradat si nefolosit oferit de autoritatile locale din comuna Poroschia, judetul Teleorman, teren pentru care am facut un proiect tehnic prin care am determinat speciile de arbori pe care le vom planta. Ca intotdeauna, contam si pe ajutorul voluntarilor si al autoritatilor locale pentru a planta si ingriji padurea. Totul va fi realizat doar cu fonduri private stranse din sponsorizari oferite de companii sau din donatii oferite de persoane fizice. Pentru noi toti este foarte important ca nou-nascutii nostri sa aiba sansa sa duca o viata sanatoasa. Prin eforturile noastre de azi, aerul curat necesar lor va fi generat si de micuta noastra …fabrica de oxigen – „Padurea Copiilor”.

De aceea, pentru inceput, organizatia ViitorPlus isi propune sa planteze si sa ingrijeasca 50.000  de puieti de copaci in campania „Padurea Copiilor” 2012 – un numar simbolic si comparabil cu numarul nou-nascutilor in judetele de la campie pe parcursul unui an.

Iuliana Tudor, aflata deja la al doilea parteneriat cu organizatia ViitorPlus, a spus: “Ma bucur ca, impreuna cu ViitorPlus, putem da startul unui proiect care realmente ofera o solutie pentru o problema acuta in Romania: lipsa padurilor in zonele de campie. Am crezut in “Padurea Copiilor” inca de la stadiul de idee si iata ca acum, in fine, particip la lansarea si transpunerea ideii in practica. Sper ca Padurea Copiilor sa ajunga sa mobilizeze mii de oameni! Le multumesc partenerilor nostri, care au decis sa sprijine acest demers. Ii indemn pe romani sa ajute sa se formeze Padurea Copiilor si sa fie convinsi ca in acest fel fac o investitie in viitor.

Padurea Copiilor a inceput din 2011 cand ViitorPlus a strans 8.000 de euro pentru plantarea si ingrijirea a 8.000 de puieti in Padurea Copiilor, in urma organizarii sau participarii in cadrul unor evenimente ce aveau si rol caritabil, precum Raiffeisen Bucharest International Marathon sau Forest Jazz & Tango.

In 2012, Padurea Copiilor a reusit sa convinga si sa atraga sustinerea companiilor de telefonie mobila care au pus la dispozitia asociatiei ViitorPlus, numarul gratuit 887 pentru ca orice abonat telefonic sa poata realiza donatii in valoare de 2 euro printr-un simplu sms. Campania este programata sa se realizeze in perioada 4 aprilie – 2 iunie, iar  ViitorPlus va cere implicarea prin trimiterea unui SMS la numarul 887 in retelele Vodafone, Orange si Cosmote. Serviciile sunt oferite gratuit de Vodafone, Orange si Cosmote. Nu se percepe TVA pentru aceste sms-uri.