40 de beiuseni s-au mobilizat si au dat o mana de ajutor la constructia Casei de Pasti

0

Dupa ce saptamana trecuta noua tineri de la scoala Bilkent din Turcia au voluntariat alaturi de Habitat, sambata a fost randul beiusenilor sa se mobilizeze. La ora 8 dimineata, 40 de voluntari echipati si plini de voie buna si-au pus castile de protectie, au pus mana pe lopeti, galeti si betoniere si in doar cateva ore au finalizat fundatia Casei de Pasti.

Intotdeauna sunt foarte fericit cand vad ca oamenii se ajuta unii pe altii. Daca in urma cu 10 ani lumea fugea de voluntariat, acum cu bucurie vad ca oamenii fug la voluntariat. Le multumesc tuturor celor care au fost alaturi de noi pe santier sambata si le spun ca au facut o treaba excelenta!” afirma Florin Bacos, membru in Consiliul Director al Habitat pentru Umanitate Beius, care a participat alaturi de voluntari la actiunea de sambata.

Casa de Pasti este un eveniment anual gazduit de Habitat pentru Umanitate Beius incepand din anul 2000. Habitat a dorit ca in fiecare an cel putin o familie nevoiasa sa beneficieze de o locuinta decenta in preajma marii sarbatori crestine a Invierii Domnului.

Sarbatorim iubirea fata de Hristos si respectam porunca Domnului care ne cere sa-l iubim pe aproapele nostru. Dorim sa demonstram credinta noastra prin implicare, suport financiar si munca voluntara in sprijinul celor nevoiasi. Lansam astfel o invitatie deschisa tuturor celor care vor sa se implice in acest proiect si ii asteptam cu drag sa ni se alature.” declara Mircea Jurcan, director executiv la Habitat pentru Umanitate Beius.

A devenit o traditie neintrerupta de atunci si pana in prezent ca Habitat sa aduca impreuna oameni cu suflet bun care doresc sa ajute o familie ce traieste in conditii grele, sa se bucure de Sfintele Pasti intr-o locuinta decenta. In acest an, constructia propriu-zisa a Casei de Pasti va avea loc in Saptamana Mare, intre 18 si 22 aprilie.

M-am simtit foarte bine alaturi de prietenii mei cu care am venit aici. Am descoperit ca e o metoda excelenta de a imbina utilul cu placutul. Iar faptul ca am fost atat de multi ne-a mobilizat si ne-a dat energie ca ceea ce ar fi trebuit sa terminam in sase ore sa fie gata in doar patru.” spune Alin Popa, care a fost sambata voluntar la Casa de Pasti.

Sponsorii evenimentului Casa de Pasti sunt Lafarge care a oferit tot cimentul necesar si Fundatia Vodafone care a participat financiar la realizarea proiectului.

Mai multe detalii despre proiect sau beneficiari precum si fotografii gasiti pe website-ul asociatiei: www.habitatbeius.ro