Apa Nova a reabilitat statia de tratare a apei din Sfantu Gheorghe

0

Apa Nova Bucuresti/Veolia Apa a inaugurat noua statie de clorinare din Sfantu Gheorghe, judetul Tulcea. Datorita sprijinului financiar oferit de companie, cei peste 1000 de locuitori ai comunei beneficiaza acum de apa potabila.

Investitia in valoare de 30 000 EUR consta in dotarea statiei de tratare a apei cu un echipament modern de clorinare pentru potabilizarea apei, precum si in reabilitarea laboratorului de analiza a calitatii apei.

Colaborarea dintre Apa Nova Bucuresti/Veolia Apa si Primaria din Sfantu Gheorghe a inceput in 2009, compania oferind in anii anteriori pubele pentru colectarea deseurilor menajere, precum si o vidanja. Toate acestea contribuie la protejarea mediului inconjurator intr-o zona renumita pentru biodiversitate si traditii culturale unicat – Delta Dunarii.

Responsabilitatea sociala a Grupului Veolia reprezinta un aspect esential al activitatii sale. Un model de dezvoltare economica care ignora drepturile sau asteptarile legitime ale umanitatii nu poate exista pe termen lung. De aceea, convinsi ca trebuie sa facem ceva care sa dainuie, am hotarat in acest an sa ajutam Primaria din Sfantul Gheorghe sa distribuie apa potabila locuitorilor acestei comune. Compania Veolia considera ca este datoare sa protejeze calitatea vietii, echitatea sociala, resursele naturale, biodiversitatea si patrimoniul cultural”, a declarat Bruno Roche, Director General Apa Nova Bucuresti.

La evenimentul derulat sub sloganul “Faceti ceva care sa dureze” au participat 16 tari, reprezentate prin ambasadori, delegatii ONU, UNESCO, ARBDD (Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii), autoritati centrale si locale, ONG-uri de mediu, mass media, precum si angajati Veolia din tarile care fac parte din bazinul Dunarii. Delegatiile au prezentat proiecte si solutii in vederea protejarii resurselor de apa si, in particular, a biodiversitatii. Evenimentul organizat de Apa Nova Bucuresti/Veolia Apa este deja la cea de-a patra editie si isi propune sa incurajeze parteneriatul si colaborarea la nivel european pentru a contribui la o dezvoltare durabila.