O noua editie a programului „Impreuna pentru fiecare”

0

Grupul Rompetrol a lansat a treia editie a programului national de responsabilitate sociala „Impreuna pentru fiecare”, destinat dezvoltarii comunitatilor locale prin initierea, sustinerea si implementarea  de proiecte din domeniul sanatatii sau al protectiei mediului.

Continuarea acestui program dupa doi ani de rezultate foarte bune – 36 de proiecte implementate, aprox. 200.000 beneficiari directi si indirecti – reprezinta un gest firesc al unei companii permanent preocupata de dezvoltarea si sustinerea comunitatilor in care ne desfasuram activitatea. Prin acest program ne dorim sa incurajam ONG-urile, autoritatile locale, institutiile publice sa gaseasca solutii la problemele de mediu sau de sanatate existente la nivel local, iar cu sprijinul Rompetrol, propunerilor lor sa fie implementate in beneficiul intregii comunitati. De asemenea, acest program asigura premisele necesare consolidarii comunitatii, prin atragerea si implicarea locuitorilor si a autoritatilor de resort in realizarea de proiecte similare si in alte domenii”, declara Oana Nastase, Director Comunicare si Afaceri Corporative al Grupului Rompetrol.

Programul „Impreuna pentru fiecare” ofera ONG-urilor, autoritatilor locale si persoanelor fizice cu atitudine civica si spirit antreprenorial posibilitatea de a inscrie pana in data de 29 mai 2011 proiecte in domeniul sanatatii sau al protectiei mediului pentru dezvoltarea comunitatilor din care fac parte. Proiectele  se pot depune pe site-ul programului www.impreunapentrufiecare.ro.

Activitatile eligibile pentru proiectele din sfera sanatate sunt: renovarea, reabilitarea si/sau dotarea unitatilor care asigura servicii medicale si activitati de sanatate publica auxiliare, iar in cazul proiectelor de protectie a mediului: conservarea si mentinerea/ imbunatatirea conditiilor de mediu existente la nivel local prin diverse activitati. Bugetul alocat unui proiect nu poate depasi 45.000 RON.

Castigatorii vor fi desemnati pe baza unui vot public pe facebook si website (cu pondere 25 %) si a unui juriu compus din reprezentanti Rompetrol si specialisti din mediul ONG (cu pondere de 75%). La evaluare proiectelor de catre juriu, se va avea in vedere motivatia sociala si impactul local: numarul persoanelor influentate de problema respectiva, numarul voluntarilor din comunitate care se pot implica in solutionarea problemei. De asemenea, aplicantul trebuie sa stabileasca un parteneriat cu autoritatile locale si sa dovedeasca angajamentul comun pe termen lung pentru dezvoltarea si pastrarea rezultatelor proiectului ce face subiectul aplicatiei.

Anuntarea castigatorilor se va face pe 30 iunie, dupa perioada de jurizare si evaluare in teren a proiectelor inscrise, iar implementarea trebuie sa se realizeze pana la sfarsitul lunii octombrie 2011.

In 2009 si 2010 au fost inscrise in cadrul programului „Impreuna pentru fiecare” 600 de proiecte, iar 36 de comunitati locale au primit finantare pentru proiectele lor (21 din domeniul sanatate si 15 din sfera protectiei mediului), in 20 de judete. Bugetul alocat de Grupul Rompetrol implementarii proiectelor a depasit 500.000 euro.