Cont nou

0

Provocările durabilității: în 2017, LEA-urile au fost actualizate

Pentru asigurarea protecției sănătății și limitarea costurilor sănătății se creează nivelurile esențiale de asistență (LEA), serviciile și serviciile pe care Serviciul Național de Sănătate este obligat să le presteze pe întreg teritoriul tuturor cetățenilor, în mod gratuit sau cu participare la cheltuială (bilet), finanțată din resurse publice.

Regiunile, cu resurse proprii, pot garanta performanțe în plus față de cele incluse în LEA. LEA, definită în 2001 și actualizată cu Decretul prim-ministrul din 12 ianuarie 2017, reprezintă nucleul esențial esențial al dreptului la sănătate.

  • Inovația și sistemul de sănătate
  • 20 decembrie 2018
  • Sistemul de sănătate din Italia (SSN) și procesul său de evoluție

Serviciul Național de Sănătate (SSN) este un sistem de funcții, structuri și servicii care, în aplicarea art. 32 din Constituție, urmărește scopul de a garanta tuturor cetățenilor, fără distincție, accesul universal la furnizarea echitabilă a serviciilor de sănătate.

Este un sistem extrem de complex și costisitor care, în trăsăturile sale caracteristice actuale, reprezintă punctul culminant al unei lungi evoluții care a avut loc în societatea contemporană.

În Italia, asistența medicală a suferit o transformare profundă, trecând de la o logică de asigurări mutuale, în care dreptul la protecția sănătății era legat nu de statutul de cetățean, ci de cel de lucrător (1929), la un sistem centrat pe cetățean, care sunt garantate, prin înființarea unui fond național de sănătate și crearea.

Unității Locale de Sănătate (USL), nu numai tratarea bolilor, ci și prevenirea și combaterea acestora (Legea nr. 833/1978) 1.

De la înființarea sa

NHS a fost modelat pe trei principii fundamentale: universalitate, echitate și egalitate. Sănătatea, în special, din 1978 – printr-un mare impuls al reformelor internaționale – a fost percepută ca o resursă comunitară în jurul căreia să se construiască un sistem bazat pe promovarea, menținerea și refacerea sănătății fizice și psihice a întregii populații.

  1. orice distincție de condiții individuale, sociale și economice și în care accesul egal este asigurat pentru nevoi egale de sănătate1.
  2. Managementul unui astfel de sistem complex și adesea caracterizat prin pungi grave de ineficiență,
  3. împreună cu alți factori printre care îmbătrânirea progresivă a populației, evoluția cunoștințelor medicale și a tehnologiilor biomedicale și atenția din ce în ce mai mare acordată de indivizi „simptomelor” a rezultat.
  4. într-o creștere continuă a cheltuielilor cu sănătatea publică, necesitând adoptarea de măsuri menite să asigure compatibilitatea acestora din urmă cu constrângerile economice existente.

de-la-infiintarea-saEste clar, așadar, că în fața tendinței de creștere a cheltuielilor pentru sănătate, este necesară o regândire globală a sistemului pentru a elimina risipa și ineficiențele structurale. Prin urmare, pare esențial să se contureze un nou model de management al îngrijirii farmaceutice în Italia, cu reguli care sunt puține, clare și mai ales stabile în timp.

Este oportun să se prevadă o mai mare implicare a societăților științifice, a asociațiilor de pacienți și a companiilor, pe baza unor criterii de transparență tot mai mare a datelor și claritate a metodologiilor utilizate1.

Sănătate, inovație și creștere

Inovația farmaceutică are un rol fundamental și esențial pentru bunăstarea tuturor cetățenilor, care este esențial pentru continuarea îmbunătățirii sănătății și calității vieții oamenilor, 2,3. Evoluția italiană demonstrează dinamism, simbol al interesului și aptitudinilor pe care țara noastră le revarsă în acest domeniu.

Este suficient să spunem că industria farmaceutică este sectorul de producție lider în ceea ce privește intensitatea cercetării și dezvoltării, iar biotehnologia reprezintă din ce în ce mai mult noua frontieră a inovației3.

  • Mai mult, inovația digitală permite o mai bună accesibilitate, siguranță și calitate a îngrijirii, împreună cu integrarea și personalizarea acestora și îmbunătățirea eficienței sistemului4.
  • Astăzi există multe medicamente disponibile pentru bolile anterior incurabile și altele care blochează progresia acestora sau previn complicațiile, datorită unui nivel de precizie mai mare decât în ​​trecut, a peste.
  • 200 de medicamente pentru tratamentul bolilor rare și creșterea terapiilor personalizate: mai mult peste 20% dintre medicamentele autorizate în ultimii ani și 42% dintre cele în curs de dezvoltare, pondere care ajunge chiar și la 73% în rândul medicilor oncologi 5. (fig. 1)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.