Catalogul Societatii Civile – Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile

0

Descarcati Raportul Romania 2010. Sectorul neguvernamental – profil, tendinte, provocari  |  Inregistrati-va organizatia in Catalogul Societatii Civile!  |  Descarcati “Ghidul de identificare si adresare a nevoilor emergente ale copiilor din Romania”  |  Calendarul cursurilor FDSC  |  

dinpasiune-6934607

ypc-9590750

indaco-5744612

nonformalii-2445741

Denumire: Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile Civil Society Development Foundation

Data ultimei actualizari: 06-08-2012

 

Cod fiscal: 14476331

Anul infiintarii: 1994

Misiune / Scop

Misiunea FDSC este ca prin informare, finantare, instruire, cercetare si advocacy sa dezvolte capacitatea organizatiilor societatii civile si a comunitatilor pentru a imbunatati viata oamenilor.

Beneficiari

Asociatii/Organizatii

Domeniul principal de activitate:      Centru de resurse si Asociatii Patronale si Profesionale      – Reprezentarea intereselor organizatiilor neguvernamentale

Domeniu secundar:

     Civic si influentarea politicilor      – Politici publice si buna guvernare      – Democratie si drepturile omului      Dezvoltare      – Dezvoltare comunitara      – Dezvoltare economica si sociala

Obiective Crearea leadership-ului in sectorul neguvernamental , incurajarea comunicarii eficiente, cooperarii pentru educarea publicului asupra rolului pe care il au organizatiile neguvernamentale si societatea civila. Dezvoltarea capacitatii organizatiilor socieatţii civile pentru a influenta politicile publice din Romania Dezvoltarea capacitatii interne a sectorului neguvernamental romanesc prin instruire, consultanta, asistenta tehnica informare si construirea consensului.

Scurta prezentare a organizatiei

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile este o organizatie neguvernamentala, independenta, infiintata ca persona juridica fara scop lucrativ in anul 1994, la initiativa Comisiei Europene. Pe baza nevoilor diversificate de dezvoltare a sectorului nonprofit romanesc, FDSC si-a asumat inca de la inceput o serie de roluri in cadrul societatii civile: • centru national de resurse, • centru de cercetare a sectorului non-profit, • promotor al sectorului non-profit, • administrarea si acordarea de asistenta tehnica pentru programele de finantare europene destinate sectorului ONG.

Organizatia in cifre:

16 ani de activitate.
35 de profesionisti responsabili angajati permanent.
3000 de organizatii neguvernamentale beneficiare ale proiectelor administrate direct sau pentru care FDSC a acordat asistenta tehnica.
30 de milioane de Euro este valoarea fondurilor pe care FDSC le-a administrat in mod direct sau pentru managementul carora a acordat asistenta tehnica autoritatilor publice romanesti.

Alte aspecte semnificative despre organizatie

Viziunea Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile este aceea a unei societati civile influente si autonome capabile sa raspunda nevoilor oamenilor. Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile este un purtator de cuvant al sectorului neguvernamental, un partener pentru Guvern, donatori si cetateni, un model in implementarea si respectarea de standarde, pepiniera de experti/un cadru de dezvoltare a abilitatilor si competentelor profesionale. FDSC ofera servicii eficiente pentru organizatiile neguvernamentale, evalueaza si promoveaza politici si este un partener de dialog pentru administratia publica si organizatii neguvernamentale.

Pentru detalii complete despre organizatie trebuie sa va inregistrati.


inapoi sus

accelerator_hub-3719053

buzzcamp-5737053