Catalogul Societatii Civile – ARAS-Asociatia Romana Anti SIDA, Filiala Iasi

0

Descarcati Raportul Romania 2010. Sectorul neguvernamental – profil, tendinte, provocari  |  Inregistrati-va organizatia in Catalogul Societatii Civile!  |  Descarcati “Ghidul de identificare si adresare a nevoilor emergente ale copiilor din Romania”  |  Calendarul cursurilor FDSC  |  

dinpasiune-8694336

ypc-4917136

indaco-3937514

nonformalii-3539338

Denumire: ARAS-Asociatia Romana Anti SIDA, Filiala Iasi Romanian Anti-AIDS Association Iasi Branch

Data ultimei actualizari: 23-04-2010

 

Cod fiscal: 8305000

Anul infiintarii: 1995

IBAN RO58BRDE240SV08063382400

Banca BRD

Misiune / Scop

Producerea de schimbări profunde a mentalităţii populaţiei în condiţiile agravării epidemiei SIDA în România, astfel ca : toată populaţia să fie informată despre căile de transmitere a virusului HIV; individual, fiecare să fie capabil să evalueze riscul comportamentului şi să ia deciziile cu privire la protecţie, testare şi consiliere. Să se înţeleagă că persoanele infectate cu HIV sau bolnave de SIDA nu constituie un risc.

Beneficiari

Copii si tineriElevi si studentiGrupuri dezavantajate (diferite de minoritati culturale) – persoane fara adapost – persoane dependente de consumul de droguri, alcool sau alte substante toxice – persoane infectate sau bolnave HIV/SIDAAsociatii/OrganizatiiComunitati locale (sate, orase, cartiere etc.)

Domeniul principal de activitate:      Sanatate      – Educatie pentru sanatate

Domeniu secundar:

     Educatie si cercetare      – Educatie      Social      – Ajutor umanitar      – Combaterea discriminarii      – Servicii sociale

Scurta prezentare a organizatiei • ARAS Iaşi este o organizaţie non guvernamentală, nonprofit, apolitică şi umanitară care a fost înfiinţată în 1995 de către o mamă al cărei copil a fost infectat în spital. Organizaţia are ca valori respectate şi împărtăşite de membrii ARAS (voluntari şi angajaţi) următoarele: confidenţialitate ; onestitate ; implicare ; respect reciproc ; spirit de echipă ; profesionalism ; şanse egale. Simbolul ARAS Iaşi este fundiţa roşie, funşiţă ce reprezintă lupta anti-SIDA; purtând această fundiţă înseamnă că ne pasă de HIV/SIDA; luptăm pentru anti-discriminare, ne preocupă persoanele infectate.

Alte aspecte semnificative despre organizatie

Serviciile oferite de organizaţie sunt:  oportunităţi de informare şi educare asupra infecţiei cu HIV/SIDA prin campanii de informare/educare/comunicare în instituţiile de învăţământ şi campanii publice de informare.  consiliere şi testare HIV gratuită realizată în parteneriat cu ASP Iaşi  organizarea de grupuri de suport pentru persoanele infectate cu HIV/SIDA  comemorarea victimelor SIDA  centru de resurse de informare asupra problematicii HIV/SIDA  SIDA HELPLINE – 0 800 800 033 – serviciu oferit pe linie de prevenire. Toate persoanele care doresc să afle mai multe despre HIV şi infecţiile cu transmitere sexuală, consiliere, referiri către alte servicii pot obţine aceste informaţii sunând gratuit la numărul de mai sus.

Pentru detalii complete despre organizatie trebuie sa va inregistrati.


inapoi sus

accelerator_hub-1459705

buzzcamp-4473460

fscbacau_banner-4039480