Catalogul Societatii Civile – ORGANIZATIA NATIONALA CERCETASII ROMANIEI (O.N.C.R.)

0

Descarcati Raportul Romania 2010. Sectorul neguvernamental – profil, tendinte, provocari  |  Inregistrati-va organizatia in Catalogul Societatii Civile!  |  Descarcati “Ghidul de identificare si adresare a nevoilor emergente ale copiilor din Romania”  |  Calendarul cursurilor FDSC  |  

bb_buton_stiriong_207x141-3885296

Denumire: ORGANIZATIA NATIONALA CERCETASII ROMANIEI (O.N.C.R.) National Organisation of Romanian Scouts

Data ultimei actualizari: 04-09-2008

 

Cod fiscal: 5990766

Certificatul de inregistrare: 1557 din data de 20/06/1990

Anul infiintarii: 1990

IBAN RO46 BRDE 410 SV 6880 390 4100

Banca BRD Academiei Bucuresti

Misiune / Scop

Misiunea Cercetăşiei în societatea româneasca este de a contribui la educarea tinerilor printr-un sistem de valori bazat pe o Promisiune şi o Lege, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, în care oamenii sunt împliniţi ca indivizi şi joacă un rol constructiv în societate.

Beneficiari

Copii si tineriElevi si studentiComunitati locale (sate, orase, cartiere etc.)Mediul inconjuratorPublicul general

Domeniul principal de activitate:      Educatie si cercetare      – Educatie

Domeniu secundar:

     Social      Protectia mediului

Obiective Implicarea tinerilor într-un proces educativ non-formal, pe toată durata anilor în care se formează ca indivizi. Utilizarea unei metode specifice, care face din fiecare individ principalul agent al propriei dezvoltări ca persoană încrezatoare, motivată, responsabilă şi deschisă. Sprijinirea tinerilor în stabilirea unui sistem de valori bazat pe principii spirituale, sociale şi individuale, aşa cum sunt ele exprimate prin Promisiune şi Lege.

Scurta prezentare a organizatiei

Cercetăşia este cea mai mare organizaţie mondială educativă de tineret, care din 1907, contribuie la crearea unei lumi mai bune prin implicarea personală a circa 500 de milioane de oameni care au respectat Promisiunea si Legea Cercetaşului. Organizaţia Mondială a Mişcării Scout (WOSM) este o mişcare globală, non-guvernamentală şi non-profit a 28 de milioane de membri din peste 216 de ţări şi teritorii – www.scout.org – . Mişcarea Cercetăşească se bazează pe următoarele principii: I)Datoria faţă de Dumnezeu. II)Datoria faţă de aproape. III)Datoria faţă de sine. Mijloacele specifice prin care Cercetăşia isi îndeplineste Misiunea sunt cuprinse intr-un sistem educativ propriu, numit generic Metoda Scout. Specificul Metodei este că împuterniceşte pe fiecare individ să devină agentul principal al propriei sale dezvoltări şi cuprinde urmatoarele elemente: Legea Cercetaşului: Un cod de viaţa individual şi colectiv care are la bază principiile Cercetăşiei. Promisiunea cercetaşului este angajamentul de a trăi conform Legii Cercetaşului pe care fiecare tânăr îl ia când se alătură Mişcării. Învăţarea prin acţiune asigură o însuşire activă a cunoştinţelor, deprinderilor şi atitudinilor. În opoziţie cu învăţarea teoretică, învăţarea prin acţiune înseamnă a învăţa din experienţele de zi cu zi şi din oportunităţile de urmărire a propriilor pasiuni. Munca in echipa. Fiecare unitate locală de cercetaşi este organizată în patrule, adică grupuri de 5-8 tineri. Patrulele sunt conduse de unul dintre membri care devine şef de patrulă. Ei îşi organizează activitatea şi împart responsabilităţi sub supravegherea liderului adult. Cadrul simbolic este un set de elemente cu înţeles special. Numele patrulei, uniforma, steagul, ceremoniile, poveştile sunt câteva dintre simbolurile cercetăşeşti. Scopurile acestei metode sunt multiple: dezvoltarea imaginaţiei şi creativităţii, identificarea valorilor cercetăşeşti şi stimularea coeziunii şi solidarităţii grupului. Natura este cadrul ideal de aplicare al Metodei Scout datorită posibilităţilor de dezvoltare fizică, emoţională, socială şi intelectuală pe care le oferă. Sistemul de progres personal are menirea de a implica tânărul în propria dezvoltare. Permite fiecărui cercetaş să se autoevalueze şi să devină conştient de ritmul dezvoltării sale. Sistemul de progres foloseşte elemente ale cadrului simbolic corespunzător fiecărei grupe de vârstă. Susţinerea adulţilor. Adulţii au responsabilitatea de a coordona activităţile, pentru realizarea lor cu succes, să se asigure că aceste activităţi au un impact pozitiv asupra dezvoltării tinerilor implicaţi şi să creeze un cadru de relaţionare adecvat în unitate.

Organizatia in cifre:

2000 beneficiari intre 7 si 18 ani
400 voluntari adulti implicati in educatie non-formala

Alte aspecte semnificative despre organizatie

Viziunea Organizaţiei Naţionale “Cercetaşii României”: Vedem cercetăşia in România ca pe o mişcare pozitivă, unită, deschisă tuturor, parte a Mişcării Scout prin valorile şi principiile pe care se bazează. Vedem cercetăşia urmărind realizarea Misiunii sale, susţinută de o organizaţie cu structuri democratice, reprezentative, eficiente şi simple la toate nivelele, având resurse suficiente şi un management de calitate. Vedem cercetăşia ca pe un actor relevant in societatea românească, care contribuie la educarea copiilor şi tinerilor din România şi oferă alternative durabile provocărilor actuale, bazându-se pe valorile şi principiile cercetăşeşti. Vedem cercetăşia ca pe o Mişcare puternică, construită de tineri implicaţi, care lucrează împreună pentru propria lor dezvoltare şi sunt sprijiniţi de către adulţi dornici şi capabili să-şi asume un rol educativ.

Pentru detalii complete despre organizatie trebuie sa va inregistrati.


inapoi sus

v8-5166478