Catalogul Societatii Civile – Asociatia pentru Dezvoltare Comunitara Caleidoscop

0

Descarcati Raportul Romania 2010. Sectorul neguvernamental – profil, tendinte, provocari  |  Inregistrati-va organizatia in Catalogul Societatii Civile!  |  Descarcati “Ghidul de identificare si adresare a nevoilor emergente ale copiilor din Romania”  |  Calendarul cursurilor FDSC  |  

dinpasiune-4910188

ypc-4501253

indaco-8385446

nonformalii-3275678

Denumire: Asociatia pentru Dezvoltare Comunitara Caleidoscop Association Caleidoscop

Data ultimei actualizari: 13-10-2008

 

Cod fiscal: 18267834

Anul infiintarii: 2005

Misiune / Scop

Misiunea Asociaţiei este de a influenţa şi promova schimbarea socio-educaţională la nivel individual şi comunitar, în special în mediile defavorizate, pe baza promovării şi respectării drepturilor omului, ale copilului şi animalelor.

Beneficiari

Copii si tineriPersoane cu nivel de trai scazutGrupuri profesionalePublicul generalComunitati locale (sate, orase, cartiere etc.)

Domeniul principal de activitate:      Dezvoltare      – Dezvoltare comunitara

Domeniu secundar:

     Social      – Servicii sociale      – Integrarea persoanelor vulnerabile pe piata fortei de munca      – Combaterea discriminarii      Educatie si cercetare      – Formare profesionala

Scurta prezentare a organizatiei Asociaţia pentru dezvoltare comunitară CALEIDOSCOP este organizaţie neguvernamentală, nonprofit, neafiliată politic sau religios care a luat fiinţă în anul 2005 şi promovează activităţi cu caracter social, educaţional sau cultural care contribuie la dezvoltarea comunităţilor locale.. Printre valorile fundamentale care stau la baza activităţii asociaţiei mentionăm: – respectarea drepturilor omului – promovarea nondiscriminării şi abordării multiculturale a comunităţilor – dezvoltarea cooperării şi parteneriatului local – promovarea voluntariatului – promovarea de şanse egale pentru femei – respectarea drepturilor animalelor Asociaţia desfăşoară mai multe proiecte susţinute de voluntari şi specialişti cu experienţă în viaţa asociativă . 1. Centrul comunitar din localitatea Daia, sat Plopsoru, judetul Giurgiu in cadrul caruia functioneaza Centrul de zi pentru copii si Centrul de zi pentru batrani, avand ca scop: sprijinirea copiilor din mediul rural pentru accesul la educaţie, prevenirea abandonului şcolar, a exploatării acestora prin muncă, oferirea unei şanse de integrare corespunzătoare în viaţa socială şi identificarea, sprijinirea şi integrarea în activităţi comunitare a persoanelor de vârsta a treia sau cu handicap care trăiesc izolate şi marginalizate social 2. Program de educaţie a populaţiei în vederea cunoaşterii, respectării şi promovării drepturilor animalelor, prin derularea unor acţiuni de educaţie în rândul copiilor şi adulţilor în cadrul unor activităţi educative în şcoli, emisiuni in mass media şi susţinerea unor iniţiative legislative. Prin Protocolul semnat cu Primăria Municipiului Bucureşti, Administraţia pentru Supravegherea Câinilor fără Stăpân asociaţia este membră a Programului de sterilizare, microcipare şi vaccinare a câinilor fără stăpân, voluntarii noştrii salvând lunar zeci de animale abandonate cărora li se acordă asistenţă veterinară şi sunt date în adopţie. 3. Casa Happy Dog – Asociaţia susţine peste 100 de câini şi pisici, aflate în diverse locaţii, în adapost sau în familii adoptatoare, majoritatea fiind persoane singure, în vârstă, cu venituri reduse, care sunt ajutate să întreţină un animal de companie, cu scop terapeutic. 4. Programe de formare continua a adultilor si specializare in educatie, asistenta sociala si management.

Pentru detalii complete despre organizatie trebuie sa va inregistrati.


inapoi sus

techsoupbaner-6391978

tedx_logo_place-caleavictorieied-p-556

banner-formare-culturala-250x250-px-1172079

potsieu2-8207949

csrrev250x250-3341385

banner_rsc-5513976

viata_stiriong_250x250_n-2921133

banner-seniorinet-7345071

inpractica_250x250-1157569