530 de aplicatii la Fondul pentru Inovare Civica

0

530 de scrisori de intentie au fost inregistrate anul acesta la Fondul pentru Inovare Civica (CIF), un program initiat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile. Sunt idei ce propun solutii sau modele de implicare a oamenilor pentru dezvoltarea comunitatii, sau ceea ce numim “interesul nostru, al tuturor“. 275.000 de dolari sunt disponibili anul acesta pentru finantare celor mai eficiente proiecte.

Programul se adreseaza in exclusivitate organizatiilor neguvernamentale, este dezvoltat in parteneriat cu Romanian-American Foundation si sprijinit de donatori privati din Romania reprezentati in special de sectorul de afaceri prin urmatoarele companii: Enel, OMV PETROM si Raiffeisen Bank.

Anul acesta, programul are doua componente: Inovare Civica si Mobilizare civica  in vederea accesului imbunatatit la energie. 40 dintre ideile inscrise in competitie pentru finantare sunt dedicate imbunatatirii accesului la energie. Este primul an in care, prin parteneriatul dintre CIF si Enel Romania, sunt sprijite proiectele dedicate acestui subiect.

Finantarea prin acest program este acordata exclusiv organizatiilor neguvernamentale din Romania. O organizatie a putut depune, in cadrul celor doua componente, cel mult 3 scrisori de intentie, dintre care maximum 2 scrisori de intentie pe o componenta.

In prima etapa, maximum 50 dintre aceste idei urmeaza sa fie selectate, iar propunerile detaliate vor fi depuse ulterior. Reprezentantii ONG-urilor ce le-au propus vor beneficia de un curs de scriere si management de proiect organizat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile. Aproximativ 20 de proiecte vor fi finantate in cadrul programului, pana la finalul acestui an, suma acordata fiecarui proiect fiind de aproximativ 60.000 de lei.