770 de cereri de finantare depuse in cadrul celei de a doua runde a Schemei de Grant pentru ONG-uri

0

La data de 19 martie a.c. s-a incheiat perioada disponibila pentru depunerea online a cererilor de propuneri de proiecte in cadrul rundei a 2-a a Schemei de Grant pentru ONG-uri din cadrul Programului de Cooperare Elvetiano – Roman, Fondul Tematic pentru Participarea Societatii Civile.

In cadrul acestei runde au fost primite 770 de cereri de finantare.

Aceasta Schema de grant se adreseaza organizatiilor neguvernamentale si nonprofit cu sediul in Romania si se focalizeaza pe oferirea de sprijin in doua domenii importante, prin doua componente distincte:

  • Componenta Social, administrata de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, pentru care s-au primit 586 aplicatii. Suma disponibila in cadrul rundei a 2-a a Cererii de propuneri de proiecte, pentru aceasta componenta, este de 4.079.875 CHF;
  • Componenta Mediu, administrata de Fundatia pentru Parteneriat, pentru care s-au primit 184 aplicatii. Suma disponibila in cadrul rundei a 2-a a Cererii de propuneri de proiecte, pentru aceasta componenta, este de 1.000.000 CHF.

Suma totala alocata pentru acesta runda este de 5.079.875 CHF si sunt vizate doua tipuri de granturi, respectiv granturi mici (intre 10.000 CHF si 75.000 CHF) si granturi mari (intre 75.001 CHF si 250.000 CHF).

In cadrul primei runde de cereri de propuneri de proiecte, lansata in 2012, au fost primite, in termenul limita impus un numar de 779 cereri (670 pe Componenta Social si 109 pe Componenta Mediu), dintre care au fost finantate 45 proiecte (30 pe Componenta Social si 15 pe Componenta Mediu) carora li s-a alocat un buget de aproximativ 5 milioane CHF. Lista proiectelor castigatoare din prima runda poate fi consultata aici.

Mai multe detalii pe www.fdsc.ro, www.repf.ro.

Programul de Cooperare Elvetiano-Roman isi propune sa contribuie la reducerea disparitatilor economice si sociale in cadrul Uniunii Europene extinse, cat si intre diferitele regiuni de dezvoltare ale statelor beneficiare. Suma alocata Romaniei in cadrul acestei asistente financiare este de 181 mil. CHF, perioada de angajare a fondurilor fiind de 5 ani de la data aprobarii creditului cadru de catre Parlamentul elvetian, iar cea a platii efective de 10 ani.

KEK-CDC Consultants este o companie infiintata in anul 1983, ale carei servicii axate pe planificare, monitorizare si evaluare a proiectelor, programelor si politicilor, in contextul dezvoltarii internationale, sunt oferite organizatiilor din sfera administratiei publice si nonprofit.  In prezent, KEK-CDC Consultants detine competente in dezvoltarea de strategii si concepte, dezvoltarea unor sisteme de management al calitatii (monitorizare, sisteme de certificare), dezvoltare organizationala, moderare si facilitare. www.kek.ch

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) este o organizatie neguvernamentala, independenta, infiintata in anul 1994, in cadrul unei initiative a Comisiei Europene. In cei peste 15 ani de activitate, FDSC a acumulat o vasta experienta in gestionarea si alocarea fondurilor catre organizatii neguvernamentale – peste 1700 de proiecte finantate, cu un buget total de peste 70 de milioane de euro. Uniunea Europeana (programele Phare adresate societatii civile), Banca Mondiala, Charity Know How, USAID, Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European (Fondul ONG 2004 – 2009) sunt cativa dintre donatorii pentru care FDSC a realizat managementul programelor de finantare derulate in Romania. www.fdsc.ro

Fundatia pentru Parteneriat a fost infiintata in 1998 ca fundatie independenta si face parte din Parteneriatul pentru Mediu, care sprijina proiecte de imbunatatirea mediului si dezvoltarea comunitatilor in sase tari din Europa Centrala si de Est. Fundatia dezvolta si implementeaza o gama larga de programe si instrumente, care includ finantarile, asistenta tehnica, instruirea precum si programe operationale specifice. Pana in prezent fundatia a finantat peste 930 de proiecte prin intermediul a 12 programe de finantare. www.repf.ro