Apel pentru transmiterea de proiecte, editia 2012 „Sustinerea proiectelor inovatoare din partea ONG-urilor din Romania in domeniul coeziunii sociale”

0

Serviciul de cooperare al Ambasadei Frantei in Romania lanseaza apelul pentru transmiterea de proiecte, editia 2012, „Sustinerea proiectelor inovatoare din partea ONG-urilor din Romania in domeniul coeziunii sociale” catre organizatiile neguvernamentale (ONG) romanesti cu scop nelucrativ – asociatii, fundatii si federatii de ONG-uri – inregistrate in Romania si care desfasoara proiecte pe teritoriul Romaniei.

Pe  baza  unui  parteneriat,  Ambasada  Frantei  in  Romania  va  sprijini  mai  ales  proiectele  care  se caracterizeaza prin:

  • dinamica integrata in cadrul unui parteneriat durabil realizat cu autoritatile locale romanesti si/sau cu o retea nationala;
  • crearea sau consolidarea unor parteneriate si/sau relationarea cu ONG-uri din Franta sau din alte tari europene si care se ocupa de problematici similare;
  • crearea de spatii de intalnire  si de dezbatere publica cu autoritatile locale;
  • sustinere a procesului de profesionalizare a ONG-urilor (sprijin logistic pentru delegarea de servicii sociale, pentru gestionarea proiectelor bazate pe finantare europeana, pentru formarea personalului de conducere) ;
  • deschidere  catre  mediul  regional  al  acestora  si  vocatia  de  a  se  insera  in  proiecte  sau  retele europene,  avand  capacitatea  de  a  demonstra  atragerea  de  alte  surse  de  finantare  (locale, nationale sau europene).

Ambasada  Frantei  in  Romania,  pe  baza  apelului  pentru  transmiterea  de  proiecte  2012  va  sprijini financiar, in  2012, un proiect din partea unui ONG din Romania.

Structuri eligibile

Apelul  pentru  transmiterea  de  proiecte  se  adreseaza  tuturor  organizatiilor  neguvernamentale  din Romania (ONG) cu scop nelucrativ – asociatii, fundatii si federatii de ONG-uri – inregistrate in Romania si care desfasoara proiecte pe teritoriul Romaniei. Un ONG va putea prezenta un singur proiect in cadrul acestui apel.

Tematica

Proiectul va avea tematica: “Proiect de insertie economica si incluziune sociala a categoriilor de populatie aflate in situatie de vulnerabilitate”.

Vor fi prioritare proiectele care pot avea ca rezultat realizarea unui parteneriat cu colectivitatile locale sau un proiect european (mai ales pareteneriate franco-romane); pe de alta parte, vor fi de asemenea prioritare proiectele care necesita un sprijin pentru a fi demarate.

Suma si modalitatile de cofinantare

Proiectul propus va fi finantat de catre Ambasada cu suma de 10 000 de euro maxim. Contributia proprie si/sau cofinantarea proiectului va trebui sa reprezinte minim 20% din bugetul global al proiectului.

Cheltuielile administrative ce tin de acest proiect nu vor putea depasi 10 % din bugetul global. Ambasada isi rezerva posibilitatea de a limita suma pe care o acorda. Cofinantarea va fi acordata in anul bugetar 2012, pentru actiuni ce pot fi esalonate pana la data de 31 iulie 2013.

Procedura de depunere a dosarelor

Dosarul de candidatura va trebui sa contina dosarul de raspuns la apelul de transmitere de proiecte din partea ONG-urilor, atasat.

Procedura de selectie

Selectia proiectelor se va face, in limita bugetului disponibil, pe baza urmatoarelor criterii:

  • caracterul inovator, realist si reproductibil al proiectului propus,
  • gradul de precizie al proiectului (obiective, beneficiari, calendar, buget, rezultate, etc.),
  • calitatea si diversitatea parteneriatelor dezvoltate cu ocazia desfasurarii acestuia.

Alegerea proiectului selectat va fi comunicata in cursul lunii iunie, iar sustinerea financiara se va aloca in a doua parte a lunii iulie 2012.

Doar  dosarele  complete,  depuse  sau transmise  prin  fax  intr-un  singur  exemplar  la Serviciul  de cooperare al Ambasadei  Frantei in Romania pana pe data de 15 iunie 2012, cel tarziu (data limita) si redactate in limba franceza si/sau in romana vor putea fi luate in considerare.

Selectia va avea loc in perioada iunie – iulie 2012, iar o data estimata de inceput a proiectului:  1 august 2012.

Dosarele trebuie adresate la: Ambasada Frantei in Romania Serviciul de cooperare, Strada Emile Zola nr. 6, 011 847 BUCURESTI Fax : 021 / 231 05 19.

Persoane de contact: Mariama DIALLO Atasat de cooperare regionala pentru drepturile copilului Tel : +40 (0) 21 208 98 56 sau 52 sau 36; [email protected]