Japonia imprumuta Romania cu 315 milioane euro pentru reteaua de metrou Bucuresti – Aeroport Henri Coanda Otopeni

0

Descarcati Raportul Romania 2010. Sectorul neguvernamental – profil, tendinte, provocari  |  Inregistrati-va organizatia in Catalogul Societatii Civile!  |  Descarcati “Ghidul de identificare si adresare a nevoilor emergente ale copiilor din Romania”  |  Calendarul cursurilor FDSC  |  

dinpasiune-7645611

Data: 14-01-2010

japonia-imprumuta-romania-cu-315-milioan-1996-4964285

Ambasadorul Japoniei, Excelenta Sa, Natsuo Amemiya, a anuntat in data de 13 ianuarie, in cadrul unei audiente la Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, ca Guvernul Japoniei a luat decizia de a acorda Romaniei un imprumut de tip “Japanese ODA Loan”, in valoare de 41,87 miliarde yeni japonezi (aprox. 315 milioane euro), pentru realizarea proiectului “Legatura de Acces a retelei de metrou a municipiului Bucuresti cu Aeroportul International Henri Coanda”.

Acest proiect de infrastructura realizeaza legatura intre centrul Capitalei si Aeroportul International Henri Coanda. Proiectul finantat de guvernul japonez este, de asemenea, o solutie viabila pentru eliminarea blocajelor rutiere constante si a poluarii aerului cu care se confrunta Bucurestiul.

Guvernul Romaniei isi exprima speranta ca acest proiect va constitui un exemplu de cooperare in domeniul infrastructurii si al conservarii mediului, impulsionand relatiile economice de ansamblu intre Romania si Japonia.

Sursa: Ministerul Transporturilor si Infrastructurii

Apel pentru proiecte in cadrul Schemei de Granturi Mici pentru Republica Moldova Ambasada Frantei acorda sprijin financiar ONG-urilor romanesti Ambasada Frantei in Romania anunta rezultatele apelului pentru transmiterea de proiecte Fondul ONG 2009-2014: extindere termen consultari online Ambasada Frantei in Romania va acorda un sprijin financiar proiectelor apartinand ONG-urilor romanesti ONG-urile pot participa la consultarile online privind fondurile prin Granturile Spatiul Economic European ONG-urile romanesti risca sa nu poata aplica pentru programele de finantare norvegiene pentru perioada 2011-2013 Elvetia a aprobat o finantare nerambursabila de 130 milioane euro pentru Romania Romania primeste o finantare elvetiana de 120 mil. Euro Linie de finantare pentru ONG-uri de la Amabasada Frantei

ONGFest – Targul Economiei Sociale 2011

logo_societal-3669332

eventubebig-2948455