Cerere de proiecte: Fonduri Francofone de Informare

0

OIF lanseaza un apel pentru proiecte de creare de continut si de aplicatii digitale in limba franceza. 

Termenul limita de depunere a dosarelor : 17 aprilie 2009

Organizatia internationala a Francofoniei lanseaza al 17-lea apel public pentru depunerea proiectelor care ar putea beneficia de o finantare in cadrul Fondurilor Francofone de Informare.
Proiectele depuse pentru Fondurile Francofone de informare ar trebui sa vizeze productia multilaterala de continut si/ sau de aplicari digitale francofone. Acestea trebuie sa faca parte din  unul din urmatoarele domenii:

– promovarea limbii franceze si a diversitatii culturale si lingvistice; – promovarea pacii, democratiei si a drepturilor omului; – sustinera educatiei, formarii, invatamantului superior si cercetarii;

– elaborarea cooperarii pentru dezvoltare durabila si a solidaritatii.

In conformitate cu Declaratia de la Summit-ul de la Quebec (octombrie 2008) si cu rezolutia sa cu privire la
promovarea limbii franceze, Fondurile Francophone de Informare vor acorda un loc important proiectelor care promoveaza accesibilitate si vizibilitatea resurselor digitale care valorizeaza limba franceza si influenta acesteia. Proiectele executate de catre sau in beneficiul femeilor si/sau al tinerilor sunt incurajate si vor beneficia de o atentie speciala.

Pentru a imbunatati prezenta limbii franceze in lumea digitala si pentru a satisface nevoile tarilor in curs de dezvoltare, Organizatia internationala a Francofoniei(OIF) a creat in anul 1998 Fondurile Francofone de Informare. Aceste Fonduri au ca misiune promovarea TIC in tarile din sud si din Europa Centrala si de Est finantand, ca urmare apelului public pentru depunerea proiectelor, initiative multilaterale de productie si continut si aplicatii francofone, inscriindu-se in marile orientari ale Francofoniei.

De la crearea lor, Fondurilea Francophone de Informare au finantat 193 de proiecte din cele 1586 primite, cu o medie a subventiilor de aproximativ 80 000 euro pe proiect. 

Ghidurile de prezentare a candidaturilor sunt disponibile pe website-ul Fondurilor de informare

www.inforoutes.francoghonie.org. Analiza si selectia proiectelor pentru cel de-al 17-lea apel va avea loc in cursul celei de-a doua jumatati a lunii septembrie 2009.

Organizatia Internationala a Francofoniei contine 56 state si guverne si 14 de observatori.

CONTACTE PENTRU PRESA ______________________________________________________________________________

– Anissa Barrak, sef al serviciului de Comunicare al Francofoniei,

[email protected]
-Nathalie Heneman, responsabil de relatiile cu mass-media Tel. (33) 1 44 37 32 52 [email protected]

————————————————– ———————————————– * Lansarea celui de al 17-lea apel la proiecte al Fondului Francofon de Informare *

————————————————– ———————————————–

Ofertele de proiecte pentru Fondurile Francofone de Informare, a carui misiune este de a promova proprietatea si utilizarea tehnologiei in tarile din Sudul si Centrul si Estul Europei putand fi depuse pana la 17 aprilie 2009.

Avand ca subiect productia multilaterala de continut si / sau de aplicatii digitale francofone, proiectele depuse la Fondurile de Informare trebuie sa se inscrie intr-unul din urmatoarele domenii:- promovarea limbii franceze si a diversitatii culturale si lingvistice; – promovarea pacii, democratiei si a drepturilor omului; – sustinera Educatiei, formarii, invatamantului superior si cercetarii;

– elaborarea cooperarii pentru dezvoltare durabila si de solidaritate.

In conformitate cu Declaratia de la Summit-ul de la Quebec si cu rezolutia sa cu privire la promovarea limbii franceze, Fondurile Francofone de Informare vor acorda un loc important proiectelor care promoveaza accesibilitate si vizibilitatea resurselor digitale care valorizeaza limba franceza si influenta acesteia.

Proiectele executate de catre sau in beneficiul femeilor si / sau a tinerilor sunt incurajate si vor beneficia de o atentie speciala.

Selectia proiectelor al celui de-al 17-lea appel va avea loc in cursul celei de-a doua jumatati a lunii septembrie 2009. Ghidul de prezentare a candidaturi se poate descarca de pe website-ul Fondurilor de informare www.inforoutes.francoghonie.org  Aceste documente sunt specifice pentru fiecare apel.

Pentru a imbunatati prezenta francezei in lumea digitala si pentru a satisface nevoile tarilor in curs de dezvoltare,Organizatia Internationala a Francofoniei sprijina productia de continut digital si de aplicatii digitale prin intermediul Fondurilor Francofone de Informatii. Aceste Fonduri au ca misiune promovarea TIC in tarile din sud si in Europa Centrala si de Est finantand initiative multilaterale de productie si continut si aplicatii francofone, se inscriu in marile orientari ale Francofoniei.

Inca de la crearea sa, Fondurilea Francofone de Informare a finantat 193 de proiecte din cele 1586 primite, cu o medie a subventiilor de aproximativ 80 000 euro pe proiect.
 

Fonduri Francofone de Informare Institutul de Francofonie digitala (IFN) Organizatia Internationala a Francofoniei

Quai André Citroën nr.13, 75015 Paris (Franta)

www.inforoutes.francophonie.org