102.611 euro pentru cea de-a doua runda de finantare Investitii pentru comunitati durabile

0

Proiectul face parte din Programul Strategic de investitie in mediul rural al Fundatiei Vodafone Romania si se adreseaza unui numar de 8 judete din zona de est a tarii: Bacau, Botosani, Galati, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui, Vrancea.

Proiectul isi propune sa finanteze proiecte din domeniile educatiei si serviciilor sociale din localitati cu pana la 30.000 de locuitori.

Fundatia Vodafone Romania si Fundatia de Sprijin Comunitar au lansat cea de a doua editie a proiectului Investitii pentru comunitati durabile” care face parte din Programul strategic de investitie in mediul rural, derulat de Fundatia Vodafone Romania. Acesta este singurul program de acest gen, cu acoperire nationala, derulat de o fundatie. In prima editie a programului, Fundatia Vodafone Romania a acordat o finantare de 653.645 euro, iar investitia totala a programului a ajuns la circa 1.110.000 euro ca urmare a co-finantarii celor patru parteneri nationali si implicarii active a comunitatilor locale prin actiuni de voluntariat si donatii. Au fost  implementate 55 de proiecte in satele si comunele celor 41 de judete ale tarii, care au insumat un numar de 35.207 beneficiari: copii, adulti si batrani defavorizati economic sau social. Proiectele implementate au sustinut domeniiile educatiei (renovarea si dotarea institutiilor de invatamant, After Schools, centre de zi etc), sanatatii (renovarea si dotarea cabinetelor medicale, facilitarea accesului la serviciile sanitare etc) si serviciilor sociale (centre de zi, terapie ocupationala etc).

A doua editie a proiectului Investitii pentru comunitati durabile” va fi derulata tot in parteneriat cu Fundatia de Sprijin Comunitar din Bacau si se adreseaza ONG-urilor care deruleaza programe educative si sociale in localitati mici (sub 30.000 de locuitori) din judetele: Bacau, Botosani, Galati, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui, Vrancea. Valoarea totala a investitiei oferita de Fundatia Vodafone pentru acest proiect va fi de 102.611 euro.

„Pentru a veni in sprijinul organizatiilor care doresc sa aplice pentru o finantare in aceasta runda vom organiza o caravana de informare si promovare a proiectului. Echipa de experti FSC se va deplasa in perioada 23 iunie – 13 iulie, in fiecare dintre cele 8 judete unde, cu sprijinul autoritatilor locale vor organiza intalniri cu ONG-urile active in localitatile mici din judetul respectiv. In cadrul intalnirilor vom prezenta proiectul si cerintele rundei de finantare, vom oferi lamuriri referitoare la completarea formularelor de aplicatie, vom raspunde intrebarilor referitoare la inscrierea in concurs si la modalitatile de derulare a proiectelor. Vom incerca in acest fel sa oferim un sprijin concret acelor organizatii care au idei sau chiar proiecte valoroase ce ar putea fi finantate in aceasta runda, dar care nu detin informatii si abilitati necesare prezentarii acestora intr-un mod structurat si competitiv. Astfel, ne asiguram ca toti cei care au proiecte valoroase si nevoie de finantare pentru ele vor afla despre runda de finantare si vor putea face aplicatii interesante si de impact,”  a spus Gabriela Dragu, expert programe Fundatia de Sprijin Comunitar din Bacau, coordonatorul rundei de finantare.

Prin aceasta runda de finantare, cele doua fundatii doresc sa raspunda nevoilor locale in domeniile educatiei si serviciilor sociale sprijinind oamenii care traiesc si muncesc in comunitatile locale pentru a-si imbunatati propriile conditii de viata si pentru a veni in ajutorul categoriilor defavorizate din localitatea lor. Vor fi finantate maxim 10 proiecte, valoarea fiecarei finantari fiind de pana la 36.000 lei (8.000 euro).

Proiectele depuse trebuie sa contina o componenta puternica de implicare a comunitatii si sa se inscrie intr-unul dintre cele doua domenii de finantare: educatie si servicii sociale. Durata de desfasurare a unui proiect poate fi de pana la 10 luni, in intervalul 8 august 2016 – 31 mai 2017. Aplicatiile se vor face exclusiv prin completarea unei cereri de finantare si a unui buget, disponibile pe website-ul: http://www.fsc.ro/programe/investitii-pentru-comunitati-durabile/descarca-formular-de-aplicatie-si-bugetul-rundei-de-finantare. Acestea vor trebui trimise prin e-mail pana la data de 13 iulie 2016, ora 16:00 la adresa [email protected] Evaluarea proiectelor inscrise in concurs pe baza criteriilor mentionate in Regulament va avea loc in doua etape: in perioada 14 iulie – 20 iulie vor fi analizate toate cererile depuse si va fi stabilita o lista scurta a proiectelor finaliste, care vor fi reevaluate, inclusiv prin vizite pe teren, in perioada 21-29 iulie. Cererile de finantare vor fi evaluate de catre o comisie formata din membri Fundatiei de Sprijin Comunitar din Bacau si ai Fundatiei Vodafone Romania. In cadrul procesului de reevaluare si vizite pe teren, aplicantilor li se pot propune modificari si imbunatatiri ale propunerilor initiale si se va stabili lista finala a celor maximum 10 proiecte care vor primi finantare. Anuntarea proiectelor castigatoare va avea loc in jurul datei de 2 august 2016.

Mai multe informatii despre regulamente, conditiile de eligibilitate, criteriile de selectie si procesul de aplicare sunt disponibile in documentele aferente publicate pe website-ul: http://www.fsc.ro/programe/investitii-pentru-comunitati-durabile.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie neguvernamentala romaneasca, cu statut caritabil, distincta si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998.

In cei 18 ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a finantat peste 963 de programe in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale, avand ca beneficiari copii, tineri, batrani, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit 23 milioane de euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundatiei se regasesc pe www.fundatia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro.

Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau (FSC) este una dintre cele mai mari si mai bine organizate ONG-uri din Romania, ce isi desfasoara activitatea intr-o zona cu mari probleme sociale, regiunea estica a Judetului Bacau. Prin cele opt proiecte derulate la ora actuala, venim in sprijinul celor mai defavorizate categorii ale comunitatii: batrani si bolnavi in faze terminale, copii si familii defavorizate, comunitati rurale izolate.

Avand la ora actuala un numar de 130 de angajati, aproximativ 200 de voluntari, 9 centre educationale pentru copii si un centru de zi pentru varstnici, 11 echipe de ingrijire la domiciliu, F.S.C. se bucura de recunoastere nationala si internationala, avand parteneri institutionali din Marea Britanie, Norvegia, Elvetia, Germania, Italia. Proiectele FSC au strans 25 de premii nationale sau internationale si recunoastere in cadrul principalelor Gale si evenimente nationale ce promoveaza responsabilitatea sociala si excelenta in domeniul O.N.G.