47 proiecte finantate prin programul de Cooperare Elvetiano – Roman, Schema de grant pentru ONG-uri, runda 2

0

Istoric: Pe data de 15 ianuarie 2015, Organismul Intermediar Elvetian (OIE) – un consortiu format din KEK-CDC Consultants, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile si Fundatia pentru Parteneriat – pentru Fondul Tematic pentru Participarea Sicietatii Civile, a lansat runda 2 a Cererii de propuneri de proiecte pentru Schema de grant pentru ONG-uri, care vizeaza consolidarea ONG-urilor romanesti si sustinerea participarii lor active in procesul formularii de politici. In cadrul acestei Scheme de grant se ofera sprijin in doua domenii importante: aspecte sociale si de protectia mediului. Sunt oferite granturi mici in valoare de minim 10.000 CHF si maxim 75.000 CHF si granturi mari in valoare de minim 75.001 CHF si maxim 250.000 CHF (doar pentru Componenta Social).

Si aceasta a doua runda a Cererii de propuneri de proiecte a demonstrat un mare interes al sectorului neguvernamental din Romania, intrucat au fost depuse 771 de cereri de finantare pe platforma online www.finantare.fdsc.ro, din care 586 pe Componenta Social si 185 pe Componenta Mediu. Data limita pentru completarea si depunerea solicitarilor a fost 19 martie 2015, ora 17:00.

Evaluatori independenti au evaluat propunerile de proiecte care au trecut de etapa de verificare a conformitatii administrative si a eligibilitatii.

Avand in vedere alocarea financiara disponibila, in urma intregului proces de evaluare, au fost recomandate spre finantare un numar de 47 de proiecte (32 pe Componenta Social si 15 pe Componenta Mediu). Suma totala a proiectelor contractate este de 5,101,293 CHF.  

Sesiuni de (in)formare: OIE, prin reprezentantii sai FDSC si FP, a organizat 2 sesiuni de (in)formare cu organizatiile care vor primi finantare in cadrul rundei 2 a Cererii de propuneri de proiecte – Schema de grant pentru ONG-uri. Astfel, pe data de 15 martie 2016, la Bucuresti, a avut loc intalnirea cu organizatiile care implementeaza proiecte pe Componenta Social, iar pe data de 14 aprilie 2016, la Miercurea-Ciuc, a avut loc cu organizatiile care implementeaza proiecte pe Componenta Mediu.

Scopul acestor sesiuni a fost acela de a furniza informatiile necesare unei implementari eficiente a proiectelor si a unei bune comunicari intre Agentiile Executive si OIE. Ambele intalniri s-au bucurat de participarea domnului Thomas Stauffer, Seful Biroului Contributiei Elvetiene Bucuresti care a transmis un mesaj pozitiv referitor la impactul proiectelor, a impartasit din asteptarile finantatorului (Agentia Elvetiana pentru Dezvoltare si Cooperare) si a urat mult succes organizatiilor implicate in implementarea proiectelor.

Proiectele finantate vizeaza domenii diverse din sfera Social si Mediu, iar lista completa a proiectelor finantate in aceasta a 2-a runda este disponibila aici.