ANITP relanseaza cererea de proiecte pentru sprijinirea victimelor traficului de persoane

0

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) a relansat azi cererea de proiecte pentru finanţarea asistenţei directe acordată traficului de persoane.

Cererea de proiecte se adresează organizaţiilor neguvernamentale de profil, înfiinţate şi licenţiate conform reglementărilor în vigoare, şi pune la dispoziţie un buget de 1.200.000 CHF pentru finanţarea a minim 2 proiecte, pentru o perioadă de maxim 12 luni.

Finanţarea se realizează în cadrul Programului de Cooperare Elveţiano-Român şi este gestionată de ANITP, în calitate de Agenţie de Implementare şi va acoperi 100% costurile totale eligibile ale proiectului, din care 85% – contribuţia Programului de Cooperare Elveţiano-Român şi 15% – contribuţia ANITP de la bugetul stat.

Proiectul Sprijinirea ONG – urilor din România pentru acordarea de asistenţă directă victimelor traficului de fiinţe umane a fost depus în baza Programului de Cooperare Elveţiano-Român pentru reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse în vederea semnării contractului de finanţare cu Centrul pentru Controlul Democratic al Forţelor Armate (DCAF).

Mai multe informaţii privind acordarea de granturi se pot găsi pe website-ul ANITP, la Secţiunea Programe.