Anunt de pre-lansare a rundei a doua a Cererii de propuneri de proiecte din cadrul Schemei de grant pentru ONG-uri

0

Consortiul format din KEK-CDC Consultants (www.kek.ch), Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (www.fdsc.ro) si Fundatia pentru Parteneriat (www.repf.ro), in calitate de Organism Intermediar Elvetian pentru administrarea Fondului Tematic pentru Participarea Societatii Civile, anunta lansarea rundei a doua a Cererii de propuneri de proiecte din cadrul Schemei de grant pentru ONG-uri. Lansarea rundei a doua este planificata pentru data de 15 ianuarie 2015.

Acest Fond Tematic face parte din Programul de Cooperare Elvetiano-Roman, ce consta in ajutor nerambursabil oferit de Consiliul Federal Elvetian catre 13 state membre ale Uniunii Europene, care au aderat in perioada 2004-2013. Prin acest Program de Cooperare se urmareste reducerea disparitatilor economice si sociale dintre Romania si tari mai dezvoltate din Uniunea Europeana extinsa. De asemenea, sprijinul elvetian isi propune sa contribuie la reducerea disparitatilor economice si sociale dintre centrele urbane dinamice si regiunile periferice mai slab dezvoltate din Romania.

Obiectivul Schemei de grant pentru ONG-uri este consolidarea organizatiilor societatii civile din Romania si sustinerea participarii lor active in procesul formularii de politici, precum si promovarea activitatilor ONG care abordeaza cu precadere aspecte legate de mediu si furnizarea de servicii sociale, contribuind totodata  la intarirea capacitatii lor organizationale.

Prima runda a Cererii de propuneri de proiecte a fost lansata in 2012. Au fost primite 779 aplicatii pentru o alocare financiara de 5.000.000 CHF, fiind finantate 45 de proiecte. Cele mai importante lectii invatate dupa prima runda, impreuna cu recomandari pentru solicitantii din runda a doua, sunt disponibile aici.

Prin intermediul acestei a doua runde a Cererii de propuneri de proiecte, alti 5.000.000 CHF vor fi disponibili, din care 1.000.000 CHF pentru Componenta Mediu si 4.000.000 CHF pentru Componenta Social. Doua tipuri de granturi vor fi disponibile: granturi mici, intre 10.000 CHF si 75.000 CHF si granturi mari, cuprinse intre 75.001 CHF si 250.000 CHF disponibile doar in cadrul Componentei Social.

La data lansarii, toate informatiile legate de a doua runda a Cererii de propuneri de proiecte din cadrul Schemei de grant pentru ONG-uri vor fi disponibile pe site-urile membrilor consortiului.