Black Sea Trust for Regional Cooperation anunta o noua linie de finantare: Safeguarding Democracy

0

Black Sea Trust for Regional Cooperation aparținând de The German Marshall Fund of the United States anunță o nouă linie de finanțare deschisă societăților civile din România, Armenia, Bulgaria, Georgia, Moldova și Ucraina.

Black Sea Trust  (BST) luptă pentru ca societățile civile să joace un rol fundamental în apărarea și promovarea valorilor precum drepturile omului, libertatea, echitatea, statul de drept, egalitatea, prosperitatea, pentru promovarea bunelor guvernări și pentru susținerea presei libere și independente.

Safeguarding Democracy

Fiind conștienți de noul val de populism care i-a amploare în Europa, și a căruit efect este sensibilizarea proceselor democratice, și având în vedere și efectele propagandelor și a informării deficitare a populației, Black Sea Trust pentru Cooperare Regională lansează o nouă linie de finanțare a cărei scop este salvgardarea democrației în Europa de Est: Safeguarding Democracy.

Linia de finanțare se adresează organizațiilor societății civile, precum și celor implicate în jurnalism, care pot să mobilizeze publicul țintă. Acestea trebuie să aibă sediul într-una din următoarele locații: România, Armenia, Bulgaria, Georgia, Moldova sau Ucraina, dar parteneriatele cu alte organizații din statele balcanice sunt binevenite.

Este important de reținut că organizațiile din România trebuie să contureze proiecte împreună cu organizații din Armenia, Georgia, Moldova sau Ucraina, însă nu cu organizații din Bulgaria.

Organizatorii așteptă proiecte în urmtoarele domenii:

  • Contracararea propagandei anti-vestice
  • Demitizarea știrilor false și promovarea competențelor jurnalistice
  • Promovarea proceslor de bună guvernare
  • Promovarea valorilor fundamentale ale omului

Aplicanții sunt încurajați să creioneze proiecte care:

  • Implică tinerii și le oferă posibilitatea de a deveni cetățeni activi, cu o judecată critică și care promovează inovații sociale
  • Ating un număr cât mai mare de beneficiari
  • Implică mai multe domenii, precum artele, industriile creative și IT-ul
  • Sunt creative (activitățile prevăzute în proiecte pot fi artistice, hackathon sau alte tipuri de maratoane, flash mob sau alte feluri de campanii care implică povești etc.)
  • Sunt curajoase

Pentru mai multe informații despre felul în care puteți aplica pentru această linie de finanțare, vă rugăm să consultați site-ul oficial.

Propunerile de proiecte pot fi trimise până cel târziue 17 martie 2017, urmând procedura de înscriere.