Comitetul Economic si Social European recompenseaza excelenta cu premii in valoare de 50.000 euro. Premiile pentru societatea civila in anul 2015 au ca tema combaterea saraciei

0

In acest an, premii in valoare de 50.000 euro vor recompensa initiative care urmaresc imbunatatirea incluziunii economice si sociale in randul persoanelor care traiesc in saracie sau initiative care combat riscul tot mai mare al saraciei in Europa. Sunt invitate sa participe la aceasta competitie organizatiile societatii civile (asociatii, fundatii, federatii) si/sau persoanele fizice care au implementat initiative menite sa combata saracia.

Concurentii nu-si pot insa depune candidatura direct la CESE, ei trebuind sa fie desemnati de unul sau mai multi consilieri ai CESE, de consiliile economice si sociale nationale sau de organizatii si retele ale societatii civile europene. Initiativele trebuie sa fie inovatoare si sa aduca o contributie semnificativa la bunastarea comunitatilor in care se desfasoara.

Valoarea premiului este de 50 000 EUR, suma pe care o pot imparti maximum cinci castigatori. Termenul de depunere a candidaturilor este 31 iulie 2015. Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc la 10 decembrie 2015, la Bruxelles.

Aceasta este cea de-a saptea editie a Premiului societatii civile organizata de CESE. Scopul premiului este de a recompensa si de a incuraja initiativele organizatiilor societatii civile si/sau ale persoanelor particulare care au contribuit in mod semnificativ la promovarea identitatii si integrarii europene.

Eugen LUCAN, consilier in Comitetul Economic si Social European  a declarat: “Trebuie sa incurajam cat mai multe organizatii din Romania sa depuna aplicatii pentru premiile CESE! Personal, eu am convingerea ca avem foarte multe proiecte de combaterea saraciei care au impact la nivel european. Voi sustine, voi incuraja si voi recomanda catre CESE toate initiativele romanesti valoroase astfel incat pana la 31 iulie 2015 sa avem inscrise in competitie cat mai multe organizatii romanesti. Pentru competitia din anul 2014 Romania a avut 9% din totalul aplicatiilor depuse la Bruxelles. Sper ca anul acesta din Romania sa trimitem minim 20% din totalul aplicatiilor eligibile.

Detaliile suplimentare, conditiile de eligibilitate, anexele si formularul de inscriere sunt disponibile online pe site-ul CESE si pe www.angel.org.ro/mod_articole-69-502-ro-Comitetul-Economic-537i-Social-European-recompenseaz259-excelen355a-cu-premii-n-valoare-de-50000-euro-Premiile-pentru-so

Comitetul Economic si Social European asigura reprezentarea diferitelor componente cu caracter economic si social ale societatii civile organizate. Este un organ institutional consultativ, instituit prin Tratatul de la Roma din 1957. Rolul sau consultativ le permite membrilor Comitetului, deci si organizatiilor pe care acestia le reprezinta, sa participe la procesul de luare a deciziilor la nivelul UE. Comitetul are 353 de membri din toate statele membre, care sunt numiti de Consiliul Uniunii Europene.

Misiunea Asociatiei “ANGEL” este de a promova bunastarea si armonia copilului, individului, familiei si a comunitatii, de a promova drepturile omului, protectia mediului, valorile culturale si spirituale. Asociatia “ANGEL” ajuta persoane in situatii de dificultate, indiferent de natura si cauza acestora, pe teritoriul national si in afara lui.

Eugen LUCAN este de profesie asistent social si reprezinta Romania in Comitetul Economic si Social European incepand cu anul 2007. Este presedintele Asociatiei ANGEL, Vicepresedintele Colegiului National al Asistentilor Sociali si membru in plenul Consiliului Economic si Social din Romania.