Credite pentru intreprinderi sociale de la BCR

0

Intreprinderile sociale reprezinta viitorul dezvoltarii comunitatii”- este motivul pentru care Banca Comerciala Romana (BCR) a initiat un program pilot de finantare a intreprinderilor sociale, prin care ofera credite cu costuri zero si fara garantii pentru dezvoltarea afacerilor sociale.

Reprezentantii BCR vor discuta despre modalitatile prin care proiectele sociale pot accesa aceasta finantare vineri, 9 septembrie 2011, in cadrul ONGFest-Targul Economiei Sociale.

Prima afacere sociala finantata printr-un credit BCR a fost inaugurata in luna august de catre Fundatia Motivation, o organizatie nonprofit care sprijina persoanele cu dizabilitati. Este vorba de o clinica de recuperare medicala, care ofera consultatii medicale de specialitate, kinetoterapie, electroterapie sau termoterapie. Profitul obtinut va fi reinvestit in furnizarea gratuita a serviciilor de recuperare medicala pentru persoane cu dizabilitati care nu-si pot permite sa plateasca

Vrem sa le oferim clientilor nostri oportunitatea ca, fara sa plateasca nimic in plus, sa ii ajute pe altii care nu-ti pot permite sa beneficieze de recuperarea medicala de care au nevoie”, a declarat Cristian Ispas, Director General Motivation.

BCR are un plafon de trei milioane de euro pentru o perioada de doi ani. Fiecare aplicatie primita este analizata strict atat din punct de vedere al impactului social, cat si al modelului de business, care trebuie sa fie sustenabil pe termen lung si sa aiba capacitatea de a rambursa creditul primit.

„Beneficiarul unui credit pentru intreprindere sociala nu plateste o dobanda financiara, dar este obligat la „o dobanda sociala”. Prin acest gen de proiect, la BCR ne asumam rol de educare. Credem in obtinerea unui impact sustenabil, pe termen lung, pe principiul ii invatam sa pescuiasca”, a declarat Ilinca Macri, sef Departament Comunitate BCR.

Seminarul “Credite pentru intreprinderi sociale de la BCR. Cum ne pregatim pentru a putea obtine o astfel de finantare?” va avea loc vineri, 9 septembrie, intre orele 14.00 – 16.00, la Sala Terasa Belvedere – et. 12, Complex Belvedere, Str. Baba Novac nr. 19.

ONGFest este cel mai mare eveniment al societatii civile romanesti, un promotor al comportamentului filantropic si voluntar si al participarii publice, dar si o oportunitate de a aduce ONG-urile in atentia cetatenilor si a publicului larg.