Fundatia Comunitara Bucuresti lanseaza a doua editie a Fondului Mega Image pentru Comunitate

0

Mega Image, cel mai mare lant de supermarketuri din Romania, impreuna cu Fundatia Comunitara Bucuresti, lanseaza al doilea apel de finantare de proiecte din “Fondul Mega Image pentru Comunitate” adresat locuitorilor si organizatiilor bucurestene. Fondul ofera finantari in valoare totala de 60.000 lei pentru 6 proiecte din Bucuresti si Ilfov care reactiveaza spiritul de comunitate al locuitorilor. Fondul Mega Image pentru Comunitate este finantat de Delhaize Group si gestionat de Fundatia Comunitara Bucuresti.

Cu ajutorul finantarii din prima editie a Fondului Mega Image pentru Comunitate, 10 proiecte din Bucuresti si Ilfov au fost puse in practica, in diverse domenii din comunitate. 40 de tineri intre 14 si 18 ani au invatat sa reconditioneze biciclete, urmand cursurile Scolii de Mecanica de Biciclete organizate de Bita Color.Asociatia Corporeanima a inchis strada pentru o competitie sportiva dedicata copiilor din cartierul Costeasca. Locuitorii de pe doua strazi din Ferentari au renovat o scara de bloc si gradina unei scoli din cartier, cu sprijinul Fundatiei Policy Center for Roma and Minorities.

Fondul Mega Image pentru Comunitate sprijina si in acest an o varietate de proiecte care sustin coeziunea in cadrul comunitatilor, in jurul unor teme precum spiritul civic, buna vecinatate, ecologia, mancarea sanatoasa, educatia si alte domenii. Grupurile de initiativa, organizatiile neguvernamentale, precum si locuitorii din Bucuresti si Ilfov, sunt stimulati in acest fel sa colaboreze in proiecte ce readuc oamenilor bucuria de a locui impreuna. In acest an, proiectele castigatoare vor fi alese dintre cele al caror rezultat ramane si dupa terminarea proiectului.Fondul, cu o valoare de maximum 60.000 lei, va fi acordat pentru 6 proiecte castigatoare care vor fi finantate cu aproximativ 10.000 lei fiecare. Activitatile finantate se vor desfasura in Bucuresti si Ilfov.Un juriu independent va evalua aplicatiile si va decide care sunt cele 6 proiecte castigatoare. Juriul este format din persoane cu experienta in domenii legate de implicare sociala, comunitate si CSR.Organizatiile non-profit sau persoanele fizice isi vor putea inscrie aplicatiile pana la data de 8 octombrie 2014. Selectia are loc pana la sfarsitul lunii noiembrie, iar proiectele castigatoare vor fi facute publice pana la inceputul lunii decembrie. Finantarile vor fi acordate pe parcursul lunii decembrie, iar proiectele vor fi puse in practica pana in luna iunie 2015.Calendarul complet, criteriile de eligibilitate, selectie, precum si formularele de aplicatie sunt disponibile pe site-ul oficial al fondului http://mega-image.fundatiacomunitarabucuresti.ro/.

„Fondul Mega Image pentru Comunitate a reprezentat, pentru noi toti, o prima experienta, o baza pe care vom putea construi mai departe o comunitate unita, coerenta si activa, constienta de schimbarile pe care le poate determina prin actiunile sale. Suntem incantati ca putem, cu sprijinul Fundatiei Comunitare Bucuresti, sa promovam si sa sustinem si in acest an, la a doua editie, initiativa comunitatilor locale din Bucuresti si Ilfov”, a declarat Raluca Istrate, Sustainability Manager, Mega Image. Proiectul este dezvoltat de Fundatia Comunitara Bucuresti, organizator al Swimathon Bucuresti, The Big Lunch Bucharest si “8 hours overtime for a good cause”.

Fondata in 1995, Mega Image este cel mai mare lant de supermarketuri din Romania, cu o retea ce cuprinde 343 de supermarketuri in Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Pitesti, Brasov, Targoviste si alte orase, sub marcile Mega Image (174) , Shop&Go (167), AB Cool Food (1) si Mega Drive (1). Parte din Delhaize Group, Mega Image isi propune sa ofere, in fiecare zi, servicii de calitate si o sortimentatie de produse hranitoare, sanatoase, sigure accesibile si sustenabile.

Fundatia Comunitara Bucuresti investeste timpul, banii si energia bucurestenilor pentru a crea comunitati in care sa ne simtim ca acasa. Organizatia colecteaza fonduri de la afaceri locale si persoane particulare, pentru a finanta proiecte care stimuleaza initiativa si aduc oamenii impreuna in comunitati. Fundatia Comunitara Bucuresti s-a infiintat in 2011 si este parte dintr-o miscare nationala, alaturi de alte unsprezece fundatii comunitare din tara.

CONTACTE PENTRU PRESA: Fundatia Comunitara Bucuresti: Alina Kasprovschi, Director executivE-mail: [email protected], Mobil: 0722455343Mega Image:Lorina Ghindaoanu, PR Specialist

E-mail : [email protected]