Fundatia Comunitara Iasi ofera pana la 12 000 lei pentru proiecte ce promoveaza educatia STEM

0

Fundatia Comunitara Iasi lanseaza prima editie a Fondului Stiintescu ce va oferi finantari de pana la 12 000 lei pentru proiecte ce promoveaza domeniile STEM: stiinte, tehnologie, inginerie, matematica.

Fondul se adreseaza institutiilor scolare, ONG-urilor, grupurilor de initiativa si persoanelor pasionate de stiinta. Acestea sunt invitate sa-si înscrie proiectele ce au ca scop promovarea educatiei STEM si sa acceseze finantari de pana la 12 000 lei pentru a-si implementa proiectele.

Vrem sa redescoperim fascinatia ca stiinta este o lunga si sistematica curiozitate, asa cum opineaza si Andre Maurois. Fundatia Comunitara Iasi asteapta proiecte creative care sa-i implice activ pe elevi sa înteleaga marile descoperiri si inventii stiintifice ale omenirii, care sunt beneficiile tehnologiilor moderne, dar si recomandari ingenioase pentru tehnologia viitorului.

Fondul STIINTESCU este constituit din 40.000 lei oferiti de Fundatia Romano-Americana si alti 40.000 lei, mobilizati de Fundatia Comunitara Iasi de la finantatori locali: Amazon, Centric IT Solutions, eMAG, ENDAVA, Hackerspace, Romsoft, SCC Services, Sprocket si Xerox. Astfel, 80.000 lei reprezinta suma totala destinata finantarii proiectelor, iar suma maxima care poate sa fie accesata de catre un aplicant este de 12.000 lei.

Exemple de proiecte eligibile:

  • Planuri de lectii creative care sa implice activ elevii în activitatile desfasurate.
  • Evenimente care promoveaza educatia pentru domeniile STEM, precum: sesiuni de comunicare si competitii, expozitii, targuri, tabere pentru elevi.
  • Proiecte educationale interdisciplinare pentru domeniile: biologie, chimie, geografie, geologie, stiinte ale pamantului.
  • Achizitionare de tehnologie, materiale, echipamente si instrumente educationale etc.

Data limita de înscriere a proiectelor este 8 noiembrie 2015.

Mai multe informatii despre criteriile de eligibilitate, precum si despre modalitatea de aplicare se gasesc pe www.iasi.stiintescu.ro.