Inca cateva zile pentru a primi finantare pe proiecte inovatoare in stiinte, tehnologie, inginerie sau matematica

0

Prin Fondul Stiintescu, se finanteaza proiectele creative din domeniul STEM (stiinte, tehnologie, inginerie, matematica). Pana pe 9 noiembrie 2016, pasionatii de stiinte pot sa-si inscrie ideea de proiect la Fondul Stiintescu. 

Valoarea totala a finantarilor la aceasta editie a programului este de 120.000 lei, iar suma maxima care poate fi accesata de catre un candidat pentru un proiect este de 12.000 lei, in functie de complexitatea proiectelor. 10 proiecte finantate anul trecut au adus impreuna 3780 de elevi, care au explorat prin joaca si experiment, ramurile STEM (stiinte, tehnologie, inginerie, matematica). S-au deschis cluburi de robotica si s-au organizat spectacole de stiinte, iar pustii au descoperit stiintele de dincolo de gandirea reproductiva si de formulele invatate pe de rost. Elevi, studenti, profesori, cercetatori, muzeografi, ieseni pasionati de stiinte si oameni dedicati din organizatii nonguvernamentale, cu totii au petrecut 3.682 de ore deruland activitati voluntare, ca elevii ieseni sa se apropie de stiinte prin joaca si experiment.

Prin Fondul Stiintescu, Fundatia Comunitara Iasi, alaturi de Romanian-American Foundation si de grupurile active in IT&Outsourcing, educatia universitara si preuniversitara, isi propun sa construiasca „comunitatea oamenilor vizionari” care isi doresc sa revitalizeze ADN-ul STEM al comunitatii noastre. Pentru detalii suplimentare, va recomandam pagina web oficiala a programului iasi.stiintescu.ro.