Lansarea rundei a doua a Cererii de propuneri de proiecte din cadrul Schemei de grant pentru ONG-uri

0

Consortiul format din KEK-CDC Consultants (www.kek.ch), Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (www.fdsc.ro) si Fundatia pentru Parteneriat (www.repf.ro), in calitate de Organism Intermediar Elvetian pentru administrarea Fondului Tematic pentru Participarea Societatii Civile, anunta lansarea rundei a doua a Cererii de propuneri de proiecte din cadrulSchemei de grant pentru ONG-uri.

Acest Fond Tematic face parte din Programul de Cooperare Elvetiano-Roman, ce consta in ajutor nerambursabil oferit de Consiliul Federal Elvetian catre 13 state membre ale Uniunii Europene, care au aderat in perioada 2004-2013. Prin acest Program de Cooperare se urmareste reducerea disparitatilor economice si sociale dintre Romania si tari mai dezvoltate din Uniunea Europeana extinsa. De asemenea, sprijinul elvetian isi propune sa contribuie la reducerea disparitatilor economice si sociale dintre centrele urbane dinamice si regiunile periferice mai slab dezvoltate din Romania.

Obiectivul Schemei de grant pentru ONG-uri este consolidarea organizatiilor societatii civile din Romania si sustinerea participarii lor active in procesul formularii de politici, precum si promovarea activitatilor ONG care abordeaza cu precadere aspecte legate de mediu si furnizarea de servicii sociale, contribuind totodata  la intarirea capacitatii lor organizationale.

Prin intermediul celei de a doua runde a Cererii de propuneri de proiecte, 5.000.000 CHF sunt disponibili, din care 1.000.000 CHF pentru Componenta Mediu si 4.000.000 CHF pentru Componenta Social. Doua tipuri de granturi sunt disponibile: granturi mici, intre 10.000 CHF si 75.000 CHF si granturi mari, cuprinse intre 75.001 CHF si 250.000 CHF disponibile doar in cadrul Componentei Social.

Termenul limita pentru depunerea cererilor de finantare pentru ambele Componente este: 19 martie 2015, 17:00 ora locala.

Pentru mai mult informatii despre Schema de grant pentru ONG-uri din cadrul Fondului Tematic pentru Participarea Societatii Civile si documentele necesare depunerii se gasesc aici.

Sursa: Fdsc.ro