A cincea editie a competitiei Idei din Tara lui Andrei

0

Rezumat pentru cei grabiti:

•           A cincea editie a competitiei  „Idei din Tara lui Andrei” sprijina proiecte ce vizeaza educatia profesionala si mediul

•           Fiecare initiativa poate primi finantare de pana la 5.000 de euro sau 15.000 de euro, in limita celor 150.000 de euro alocati

•           Inscrierile in competitie se pot face pana pe 17 noiembrie 2016 pe site-ul oficial|

Mai pe larg:

OMV Petrom da startul unei noi editii in competitia nationala de proiecte „Idei din Tara lui Andrei”, sustinand initiativele cu impact pe termen mediu si lung care ofera solutii pentru dezvoltarea educatiei profesionale si pentru protectia mediului.

Programul ofera granturi in valoare totala de 150.000 de euro si se adreseaza persoanelor fizice, organizatiilor nonguvernamentale, institutiilor de invatamant si altor institutii publice din orice localitate din Romania. Acestea se pot inscrie in competitie pana pe 17 noiembrie, pe www.taraluiandrei.ro, la sectiunea Idei din Tara lui Andrei. Proiectele castigatoare pot primi finantare de pana la 5000 de euro sau 15000 de euro.

Aflat la a 5-a editie, prin intermediul competitiei s-au oferit finantari in valoare totala de 550.000 de euro pentru peste 60 de proiecte.

Anul acesta in competitie vor fi acceptate ideile care vizeaza urmatoarele doua domenii:

  • educatie profesionala –proiecte care contribuie la dezvoltarea educatiei profesionale si tehnologice din Romania, imbunatatesc actul educational, imbogatesc baza materiala si incurajeaza dezvoltarea competentelor elevilor si profesorilor;
  • mediu – proiecte care promoveaza un comportament cumpatat, prin folosirea in mod responsabil a resurselor naturale si a inovatiei pentru protectia si valorizarea mediului inconjurator (inclusiv activitati de ecologizare si extindere a spatiilor verzi).

Proiectele inscrise in editia din 2016 a competitiei vor trece prin doua etape de evaluare:

  1. votul public se va desfasura in perioada 23 noiembrie – 1 decembrie 2016 si va reprezenta 30% din punctajul final; 
  2. evaluarea juriului va avea loc intre 23 noiembrie 2016 – 6 decembrie 2016. Juriul „Idei din Tara lui Andrei” va analiza proiectele inscrise, iar evaluarile lor vor reprezenta 70% din totalul punctajului.

Castigatorii vor fi anuntati pe 7 decembrie 2016 in urma punctajului obtinut din votul public si evaluarea juriului. Proiectele inscrise in competitia „Idei din Tara lui Andrei” sunt evaluate de un juriu format din  specialisti in educatie si probleme de mediu, bloggeri, jurnalisti, reprezentanti ai unor ONG-uri, precum si ai OMV Petrom.

Pentru mai multe informatii despre competitie, va rugam sa accesati www.taraluiandrei.ro.