Rompetrol a lansat cea de-a VI-a editie a programului national de responsabilitate sociala „Impreuna pentru fiecare”

0

Rompetrol a lansat cea de-a VI-a editie a programului national de responsabilitate sociala „Impreuna pentru fiecare”, destinat dezvoltarii comunitatilor locale.

Pana in data de 7 iulie, inclusiv, ONG-urile, autoritatile locale, institutiile publice, persoanele fizice cu atitudine civica si spirit antreprenorial pot inscrie pe site-ul programului www.impreunapentrufiecare.ro proiecte in domeniul sanatatii sau al protectiei mediului.

Noutatea editiei din acest an consta in adaugarea unui nou domeniu, cel al inovatiei in sanatate si pentru protectia mediului, cu o finantare de 100.000 RON.

Categoriile bugetare sunt de 100.000 lei (proiecte inovatoare in sanatate si pentru protectia mediului), 45.000 lei (pentru proiecte ce presupun renovarea si dotarea unitatilor medicale sau activitati de conservare si mentinere a conditiilor de mediu existente la nivel local) si 15.000 lei (pentru proiecte educationale).

Toate proiectele vor fi jurizate de o comisie mixta formata din reprezentanti Rompetrol si specialisti din sectorul asociativ. In evaluarea proiectelor juriul va avea in vedere motivatia sociala, numarul persoanelor influentate de problema respectiva, numarul voluntarilor din comunitate care se pot implica in solutionarea problemei. De asemenea, aplicantul trebuie sa stabileasca un parteneriat cu autoritatile locale si sa dovedeasca angajamentul comun pe termen lung pentru dezvoltarea si pastrarea rezultatelor proiectului, care fac subiectul aplicatiei.

Toate proiectele inscrise vor putea fi votate pe site-ul impreunapentrufiecare.ro si pe pagina de Facebook a programului. Juriul va da note de la 1 la 5, iar votul publicului va avea o pondere de 25% din nota finala.

Dupa perioada de jurizare si evaluare in teren a proiectelor inscrise, in data de 4 august vor fi anuntati castigatorii granturilor.

Implementarea efectiva a proiectelor selectate trebuie sa se realizeze pana la sfarsitul lunii martie 2015.