Sesiune de informare despre finantarile norvegiene destinate ONG-urilor si companiilor din Regiunea Vest

0

Innovation Norway a organizat cu sprijinul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest) sesiunea de informare pentru obtinerea de finantari din partea Guvernului Norvegiei – finantari destinate organizatiilor neguvernamentale si non-profit si companiilor din mediul privat – microintreprinderi, intreprinderi mici si mijlocii. Aproximativ 90 de participanti au luat parte la sesiunea de informare ce a avut loc vineri – 5 aprilie 2013 – in  Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Eugen Todoran” din Timisoara.

In cadrul sesiunii a luat cuvantul doamna Anne Lise ROGNLIDALEN – Manager de Program, Innovation Norway, doamna Daniela CHIFAN – Ofiter de program, Innovation Norway si domnul Mihai STEFANESCU – Ofiter de program, Innovation Norway alaturi de domnii Dan DIACONU – Viceprimar, Primaria Municipiului Timisoara – si Sorin MAXIM – Director general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest.

In cadrul sesiunii de informare au fost prezentate criteriile de eligibilitate pentru solicitanti si parteneri in cadrul programului, procedura pentru depunerea cererilor de finantare, reguli pentru evaluarea si selectia proiectelor, precum si informatii despre proiectele realizate in parteneriat si conformitatea lor juridica.

Finantarile acordate de Innovation Norway prin Programul de Inovare in Industria Verde vizeaza imbunatatirea performantelor de mediu si a performantele de eco-inovare ale organizatiilor (eco-inovarea este o forma de inovare ce presupune un progres semnificativ si demonstrabil in vederea dezvoltarii sustenabile prin reducerea impactului asupra mediului sau prin folosirea responsabila si eficienta a resurselor naturale).

Astfel, finantarile se acorda in cadrul a doua linii (scheme) de finantare: cea dedicata proiectelor individuale si schema de finantare mica.

Prin schema de finantare pentru proiecte individuale se adreseaza intreprinderilor mici si mijlocii si finanteaza dezvoltarea de tehnologii eco-prietenoase, implementarea acestora si investitiile in astfel de tehnologii, dezvoltarea de produse si servicii „verzi”, eficientizarea utilizarii resurselor si managementul deseurilor, precum si dezvoltarea si implementarea proceselor de productie „verde” si a managementului „verde”. Finantarea acordata poste fi intre 200.000 euro si 1.500.000 euro.

Schema de finantare mica se adreseaza ONG-urilor (asociatii, fundatii, federatii), microintreprinderilor si intreprinderilor mici si finanteaza proiecte ce sustin si dezvolta afaceri eco care furnizeaza solutii la probleme locale sprijinind astfel dezvoltarea sustenabila a comunitatii din care fac parte. Finantarea acordata poste fi intre 50.000 euro si 200.000 euro.

Innovation Norway este cel mai important instrument de inovare si dezvoltare al Guvernului Norvegiei. Innovation Norway sprijina dezvoltarea avantajului competitiv si faciliteaza inovarea prin oferirea de servicii de consultanta, de promovare si de relationare cu alte organizatii (centre de cercetare – companii din mediul privat – comunitati bazate pe cunoastere), precum si prin transformarea unei idei intr-o afacere de succes.  

Informatii detaliate despre programul de finantare se gasesc pe pagina de internet a acestuia www.norwaygrants-greeninnovation.no si la adresa [email protected] 

follow_stiriong-4548402