Un numar de 10 proiecte din Moldova vor primi finantare in cadrul rundei de finantare Investitii pentru comunitati durabile

0

Proiectele vor fi implementate de ONG-uri locale in 8 judete din estul tarii, iar valoarea totala a lor este de aproximativ 80.000 euro; Proiectele propun in mod egal programe socio-educative pentru copii si tineri, sau persoane cu dizabilitati dar si servicii socio-medicale pentru varstnici.

S-a incheiat perioada de jurizare si evaluare a proiectelor depuse in cadrul celei de a doua runde de finantare „Investitii pentru comunitati durabile”, derulata de F.S.C. Bacau in parteneriat cu Fundatia Vodafone Romania.

Numarul total de aplicatii depuse a fost de 68 din cele 8 judete din regiunea de est a tarii. In urma unei prime evaluarii realizate de un juriu format din specialisti F.S.C. Bacau si doua persoane din cadrul Fundatiei Vodafone Romania a fost stabilita o lista de 22 de proiecte finaliste, care s-au calificat pentru a doua runda de evaluare. Aceasta etapa a cuprins si vizite de evaluare pe teren, iar dupa finalizarea ei au fost stabilite 10 proiecte castigatoare, repartizate echitabil in cele opt judete, care vor beneficia de finantari de pana la 36.000 de lei. Proiectele propun servicii sociale si educationale pentru copii si tineri (3), servicii educative si de recuperare pentru persoane cu dizabilitati (3), servicii socio-medicale pentru varstnici (3) si un proiect de dezvoltare socio-comunitara.

Proiectul „Investitii pentru comunitati durabile” face parte din Programul strategic de investitie in mediul rural, care se deruleaza in toate judetele tarii si care sustine dezvoltarea de proiecte in domeniile educatiei si serviciilor sociale necesare categoriilor defavorizate din satele si orasele mici din Romania.

Iata mai jos lista completa, pe judete, a proiectelor finantate:

Judetul Bacau: – Asociatia Exista o Sansa – cu proiectul „CERT-Centru de servicii socio-educationale”

– Congregatia Surorilor Providentei – cu proiectul „Infiintare Centru de Ingrijire la Domiciliu in Slanic Moldova”

Judetul Botosani:
– Asociatia Clara din Dorohoi – cu proiectul „Nu suntem diferiti”

Judetul Galati:
– Fundatia Inima de copil – cu proiectul „Centru de zi pentru copii cu dizabilitati „Mihaela” Liesti”

Judetul Iasi:
– Asociatia Generation, Tibanesti – cu proiectul „Spalatoria comunitara”

Judetul Neamt:
– Asociatia Cultural Sociala Economica CHRISTIANA – cu proiectul „Centrul de zi Christiana”

Judetul Suceava:
– Asociatia PROIECT PRO EUROPA – cu proiectul „Laborator de invatare alternativa”

Judetul Vaslui:
– Filiala Judeteana Vaslui a Asociatiei Nevazatorilor din Romania – cu proiectul „Spatiu si Timp in Intuneric” 

Judetul Vrancea:– Asociatia Comunitara „Maria Francisca” – cu proiectul „”Clubul Copiilor din Homocea – „O sansa in plus pentru viata”

– Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, filiala Vrancea – cu proiectul „Sanatate prin miscare”

Fundatia de Sprijin Comunitar, Bacau (F.S.C.) este una dintre cele mai mari si mai bine organizate O.N/G.-uri din Romania, ce isi desfasoara activitatea intr-o zona cu mari probleme sociale, regiunea estica a Judetului Bacau. Prin cele opt proiecte derulate la ora actuala, venim in sprijinul celor mai defavorizate categorii ale comunitatii: batrani si bolnavi in faze terminale, copii si familii defavorizate, comunitati rurale izolate.

Avand la ora actuala un numar de 130 de angajati, aproximativ 200 de voluntari, 9 Centre educationale pentru copii, un Centru de zi si un Centru rezidential pentru varstnici si 11 echipe de ingrijire la domiciliu, F.S.C. se bucura de recunoastere nationala si internationala avand parteneri institutionali din Marea Britanie, Norvegia, Elvetia, Germania, Italia. Proiectele F.S.C. au strans 25 de premii nationale sau internationale si recunoastere in cadrul principalelor Gale si evenimente nationale ce promoveaza responsabilitatea sociala si excelenta in domeniul O.N.G.