15 august este ultima zi in care poti aplica la Granturile Avon 2014

0

Perioada de aplicare pentru cel de-al doilea program de finantare Avon Cosmetics Romania se apropie de final. Pana vineri, 15 august, ONG-uri, autoritati locale sau institutii publice din Romania pot propune proiecte ce vin in sprijinul femeilor.

Anul acesta, programul se imparte in doua fonduri: “Proiecte pentru sanatatea sanilor” in valoare de 50,000 $ si “Proiecte pentru victimele violentei domestice” in valoare de 50,000 $. Prin fiecare linie vor fi sustinute doua proiecte: unul de 15,000 $ si unul de 35,000 $. Inscrierile pot fi facute doar pe platforma www.avon.grantwizard.ro, site unde se regasesc: formularul de aplicatie, criteriile de eligibilitate, calendarul fondurilor si ghidul aplicantului.

Evaluarea proiectelor va fi realizata de catre un juriu din care fac parte:

  • Razvan Diratian, General Manager – Avon Romania si Moldova;
  • Raluca Kisescu, Senior Manager Commercial Marketing – Avon Romania si Moldova;
  • Mihaela Sasarman, Presedinte – Asociatia Transcena si unul dintre membrii fondatori. Coordoneaza activitatile organizatiei si conduce activitatea de teatru social;
  • Victoria Asanache, Presedinte – Asociatia pentru preventia si lupta impotriva cancerului “Amazonia”;
  • Dragos  Dehelean, Fondator si Coordonator – ResponsabilitateSociala.ro, Founder & Managing Partner – Selenis Relatii Publice Online, Executive President – Asociatia  de  Comunicare Ethos.

In cadrul editiei 2013 au fost finantate initiative propuse de: Spitalul ISIS Constanta (Campania “Pretuieste viata! Invinge cancerul. Salveaza viata!”), Casa Estera din Sibiu (modernizarea adapostului pentru femei) si Casa Esther Brasov (dotarea adapostului de criza pentru femei, victime ale violentei domestice).

De peste 12 ani, Avon dezvolta si sustine proiecte sociale in Romania. Eforturile Avon de responsabilitate sociala se impart in doua directii: lupta impotriva cancerului la san concretizata prin Campania pentru Sanatatea Sanilor si lupta impotriva violentei domestice prin Campania Respectului. Pana in prezent, Avon a investit peste 2,8 milioane de dolari in dotarea cu echipamente medicale a centrelor de oncologie din intreaga tara, in campanii nationale de informare si educare a publicului feminin, in programe de screening pentru femeile peste 40 de ani, dar si in pregatirea asistentilor sociali si maternali care intra in contact cu victimele violentei domestice. Detalii despre program, dar si despre actiunile Avon in domeniul social gasiti pe www.avoncampaniisociale.ro sau www.avon.grantwizard.ro.