26 proiecte finantate prin programul de Cooperare Elvetiano – Roman, Schema de grant pentru Parteneriate, runda 2

0

Istoric: Pe data de 18 martie 2014, Organismul Intermediar Elvetian (OIE) – un consortiu format din KEK-CDC Consultants, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile si Fundatia pentru Parteneriat – pentru Fondul Tematic Parteneriate si Experti, a lansat runda 2 a Cererii de propuneri de proiecte pentru Schema de grant pentru Parteneriate, care vizeaza promovarea si/sau consolidarea parteneriatelor institutionale dintre partenerii romani si elvetieni pentru a contribui la solutionarea provocarilor specifice dezvoltarii, pentru a intari capacitatea si structurile partenerilor institutionali romani, pentru a beneficia de valoarea adaugata elvetiana si a contribui la intarirea parteneriatelor. Sunt oferite granturi mici in valoare de minim 10.000 CHF si maxim 100.000 CHF si granturi mari in valoare de minim 100.001 CHF si maxim 250.000 CHF.

Aceasta a doua runda a Cererii de propuneri de proiecte a demonstrat un mare interes al sectorului neguvernamental si public din Romania si Elvetia. OIE a primit un numar de 79 aplicatii pana la data limita din 26 iunie 2014.

Evaluatori independenti au evaluat propunerile de proiecte care au trecut de etapa de verificare a conformitatii administrative si a eligibilitatii. Procesul de evaluare a avut ca rezultat un numar de 26 proiecte recomandate pentru finantare (4 granturi mici si 22 granturi mari).

Datorita numarului mare de proiecte depuse si calitatii ridicate, s-a propus ca suma alocata initial pentru finantare sa fie suplimentata cu aproximativ 1.8 milioane CHF. Astfel, Comitetul de Selectie format din reprezentanti ai organizatiilor societatii civile, Biroul Contributiei Elvetiene (BCE) si Unitatea Nationala de Coordonare (UNC) a angajat suma de 5.189.216,74 CHF pentru finantarea acestor proiecte.

Sesiunea de (in)formare: Pe data de 21 aprilie 2015, OIE a organizat o sesiune de (in)formare cu organizatiile si institutiile castigatoare in cadrul rundei 2 a Cererii de propuneri de proiecte – Schema de grant pentru Parteneriate. Scopul intalnirii a fost acela de a furniza informatiile necesare unei implementari eficiente a proiectelor si a unei bune comunicari intre Agentiile Executive si OIE. Aceasta intalnire a fost onorata de participarea domnului Thomas Stauffer, Seful Biroului Contributiei Elvetiene Bucuresti care a transmis un mesaj pozitiv referitor la impactul proiectelor, a impartasit din asteptarile Agentiei Elvetiene pentru Dezvoltare si Cooperare si a urat mult succes organizatiilor implicate in implementarea proiectelor.

Proiectele finantate vizeaza promovarea si consolidarea parteneriatelor institutionale din partenerii romani si elvetieni si acopera teme diverse precum dezvoltare comunitara, mediu, educatie, economie sociala, politici publice. Lista completa a proiectelor finantate in acesata a 2-a runda este disponibila aici.