Finantari de 37.000 de dolari pentru castigatorii Competitiei NESsT pentru Intreprinderi Sociale 2013

0

In 4 martie 2014 au fost anuntati castigatorii celei de-a IV-a Competitie NESsT pentru Intreprinderi Sociale, organizata de catre Fundatia NESsT Romania, in parteneriat strategic cu Romanian-American Foundation, cu sustinerea Citi Romania, The CVC Capital Partners Foundation under the aegis of Fondation de Luxembourg si Unicredit Foundation.

In fiecare dintre comunitatile in care traim exista atat probleme sociale, cat si potentialul comunitatii de a le rezolva pe termen lung, cu resurse proprii. Cu aceasta convingere, Fundatia NESsT Romania lanseaza competitii de intreprinderi sociale prin care invita atat persoane fizice sau juridice cat si organizatii non-guvernamentale sa parcurga un proces de planificare pentru dezvoltarea de intreprinderi sociale cu potential de crestere si de impact in comunitatile vizate. Din cele 83 de aplicatii primite, 12 au fost invitate sa intre in Competitia NESsT pentru Intreprinderi Sociale, beneficiind de workshop-uri si consultanta individualizata pe o perioada de 8 luni.

Pe baza planului de afaceri, a competentelor si motivatiei echipei dar si a viziunii antreprenoriale, au fost selectati doi castigatori: Organizatia Umanitara Concordia si Proiect Mozaic. Organizatia Umanitara Concordia va primi o finantare de 19.000 USD oferita de Unicredit Foundation si The CVC Capital Partners Foundation under the aegis of Fondation de Luxembourg pentru dezvoltarea brutariei Concordia, in timp ce proiectul Mozaic va primi o finatare de 18.000 USD oferita de Citi Group si The CVC Capital Partners Foundation under the aegis of Fondation de Luxembourg. Ambele organizatii vor deveni membre ale portofoliului NESsT de intreprinderi sociale, beneficiind totodata de consultanta individuala pentru consolidarea afacerii si cresterea impactului social pe termen lung.

Brutaria Concordia livreaza produse de brutarie-patiserie in punctul de lucru din Mall Promenada Bucuresti si pe baza unui sistem de comenzi. Brutaria reprezinta o rampa de lansare catre piata muncii pentru tinerii aflati in dificultate care absolva cursurile de brutar si patiser-cofetar din cadrul Scolii de Meserii Concordia. Veniturile din vanzari rezultate din activitatile intreprinderii sociale sustin cursurile atelierului de brutarie.

Proiect Mozaic are misiunea de a oferi locuri de munca demne pentru persoane din grupuri vulnerabile, intr-o activitate de productie care implica munca manuala, dar si creativa, produsul principal fiind mozaicul.

NESsT este un catalizator pentru intreprinderile sociale din tarile cu piete in dezvoltare si din intreaga lume. NESsT isi indeplineste misiunea prin furnizarea de capital financiar, training-uri, mentorat si acces la piete de desfacere unui portofoliu de intreprinderi sociale cu impact ridicat din tarile cu piete emergente. NESsT combina instrumentele si strategiile specifice sectorului de afaceri si al investitiilor de capital cu misiunea si valorile sectorului social, pentru a permite portofoliului sau sa planifice mai bine, sa isi imbunatateasca capacitatea de management, sa se dezvolte si sa isi creasca impactul social.