Fundatia Orange anunta castigatorii programului de finantare „Lumea prin culoare si sunet” editia 2014

0

Fundatia Orange Romania a desemnat castigatorii programului de finantare „Lumea prin culoare si sunet” editia 2014.

Cu un buget total în valoare de 357.724 de euro, fondul „Lumea prin culoare si sunet” ofera proiectelor castigatoare ale editiei 2014 finantari de pana la 50.000 de euro.

Proiectele castigatoare vizeaza teme precum detectarea si tratamentul precoce al deficientelor de auz, integrarea persoanelor cu deficiente de auz si/sau de vaz în comunitate, prin facilitarea accesului la educatie, cultura si sanatate.

Castigatorii au fost alesi de catre Consiliul Director al Fundatiei Orange în urma unui proces de selectie realizat pe baza urmatoarelor criterii de evaluare: caracterul inovator, componenta digitala, relevanta si coerenta proiectului, durabilitatea (rezultate concrete si sustenabilitate), impactul (numar de beneficiari), contributia (financiara sau în natura) din partea candidatilor precum si experienta anterioara de lucru a aplicantului.

Astfel, anul acesta au fost desemnati noua castigatori ai programului „Lumea prin culoare si sunet”: Organizatia Salvati Copiii, Fundaţia pentru Educaţie şi Dezvoltare MediaPro, Muzeul National de Arta al Romaniei, Asociatia Junior Achievement Romania, Asociatia Audiosofia, Fundatia Sense International, Liceul Special Moldova Targu Frumos, Asociatia Young Goldfish, Asociatia pentru Dezvoltare Urbana.

„Castigatorii din acest an sunt organizatii solide ce vor implementa proiecte complexe si inovatoare care vor veni în sprijinul persoanelor cu dizabilitati de auz sau de vaz. Suntem încrezatori ca proiectele selectate prin programul de finantare al Fundatiei Orange vor aduce o contributie importanta la îmbunatatirea vietii acestor persoane, ajutandu-le sa se integreze în societate.”, a declarat Dana Deac, Presedintele Consiliului Director al Fundatiei Orange.

Consiliul Director al Fundatiei Orange este format din: Dana Deac, Cristiana Stoica, Mary-Lisa Durban, Gérard de Maupeou, Ionut Sibian, Mirela Bosoi, Veronica Dogaru.

Scurta descriere a organizatiilor si proiectelor castigatoare – editia 2014:

Organizatia Salvati Copiii cu proiectul „E-sight”. Scopul proiectului îl reprezinta facilitarea integrarii în societate a copiilor cu deficiente de vedere, prin implicarea acestora în activitati menite sa îi educe în folosirea tehnologiei, sa le dezvolte creativitatea si sa le creasca încrederea de sine. (223.400 lei)

Fundaţia pentru Educaţie şi Dezvoltare MediaPro, cu proiectul „Atinge. Asculta. Cunoaste”. Proiectul are ca scop crearea unei aplicatii pentru mobil care va transmite stiri si informatii în format audio, dedicate persoanelor cu deficiente de vedere. (224.970 lei)

Muzeul National de Arta al Romaniei cu proiectul „ART Mobile”. Proiectul urmareste îmbunatatirea accesului persoanelor cu deficiente de auz si/sau de vaz la informatia culturala, oferind prin intermediul website-ului muzeului acces adaptat la un tur interactiv al colectiilor de arta, prototipuri tactile si aplicatii mobile. (224.550 lei)

Asociatia Junior Achievement Romania cu proiectul „Vreau sa stiu”. Proiectul urmareste introducerea de cursuri de orientare profesionala în 7 licee speciale pentru tineri cu deficiente de auz, menite sa faciliteze accesul acestora la o paleta mai larga de profesii. (133.000 lei)

Asociatia Audiosofia cu proiectul „Baby hearing”, care urmareste reducerea numarului de copii afectati de lipsa auzului, prin crearea unui cabinet de screening auditiv neonatologic în cadrul a cinci spitale din Romania, în vederea diagnosticarii si interventiei medicale timpurii. (189.840 lei)

Fundatia Sense International cu proiectul „Sens pentru viata”. Proiectul îsi propune crearea a doua centre vocationale în Arad si Timisoara si crearea unei retele nationale (ce include centrele existente în Bucuresti, Galati si Iasi) de servicii de consiliere si orientare vocationala pentru tinerii cu deficiente de auz si/sau de vaz, în scopul facilitarii incluziunii lor profesionale. (226.296 lei)

Liceul Special Moldova Targu Frumos cu proiectul „Culori dincolo de umbre”. Scopul proiectului îl reprezinta crearea unei camere multisenzoriale în care se va utiliza stimularea multisenzoriala ca parte a terapiilor efectuate elevilor cu deficiente de vaz sau deficiente asociate, pentru a creste ritmul de recuperare. (95.519 lei )

Asociatia Young Goldfish cu proiectul „Calatorie în lumea mea”. Proiectul îsi propune cresterea abilitatilor de comunicare si relationare si stimularea încrederii de sine a tinerilor cu deficiente de vedere, care vor participa la diferite activitati creative împreuna cu tineri cu o dezvoltare normala. (225.000 lei)

Asociatia pentru Dezvoltare Urbana cu proiectul „Pas de elefant”. În cadrul proiectului vor fi create programe software care vor transforma grafice si formule din fizica sau chimie în documente audio necesare elevilor cu deficiente de vedere. (67.185 lei)   

Proiectele vor fi implementate în perioada mai 2014 – iulie 2015.

Pentru mai multe informaţii va rugam vizitaţi www.fundatiaorange.ro