Granturi de 100.000 de euro pentru proiecte de educatie financiara si dezvoltare urbana

0

ING Bank lanseaza o competitie de proiecte destinata organizatiilor non-guvernamentale. Compania doreste sa finanteze proiecte de educatie financiara si dezvoltare urbana. Valoarea unui grant este de maximum 25.000 de euro, urmând a fi finantate cel putin patru proiecte.

ING Bank România lanseaza organizatiilor non-guvernamentale invitatia de a inscrie in competitie proiecte de educatie financiara si dezvoltare urbana. Compania doreste sa finanteze initiative care isi propun cresterea nivelului de educatie financiara a publicului larg (indiferent de vârsta), contribuind la o mai buna intelegere a produselor bancare si a principiilor de baza in administrarea finantelor personale (directia educatie financiara) si/sau proiecte care isi propun sa imbunatateasca viata in mediul urban (proiecte de amenajare a spatiului urban, de conservare a patrimoniului, de dezvoltare a turismului urban etc.) (directia dezvoltare urbana).

Organizatiile neguvernamentale interesate de aceasta competitie pot gasi informatii despre criteriile de eligibilitate, criteriile de evaluare si procedura de inscriere pe site-ul www.ing.ro, sectiunea CSR. Ultima data de inscriere este 25 octombrie 2013.

“Directiile de implicare in comunitate ale ING Bank România au fost stabilite de catre stakeholderii nosti, in urma unui studiu pe care l-am realizat in urma cu doi ani. Investim, asadar, in proiecte de educatie financiara si antreprenoriat, educatie pentru copiii proveniti din familii dezavantajate social si dezvoltare urbana. Ne dorim sa finantam proiecte care abordeaza probleme relevante ale societatii românesti si care, intr-un mod inovativ si eficient, reusesc sa aiba un impact real”, declara Iosefina Frolu, Head of Corporate Communication ING Bank.

In 2012, banca a sprijinit proiectul educational al Asociatiei Oricum, Manifesto, având ca beneficiari liceenii din 13 orase ale tarii. In directia educatiei pentru copii proveniti din medii dezavantajate, ING Bank sprijina in 2013, pentru al doilea an consecutiv, proiectul Hai la scoala! al UNICEF, care isi propune sa reduca abandonul scolar. Tot pentru al doilea an consecutiv, compania sustine proiectul Turnul de arta al Asociatiei Make a Point, care isi propune sa transforme turnul de apa al Postavariei din sectorul 2 al capitalei intr-un spatiu artistic.

Totodata, pentru a incuraja si sustine implicarea angajatilor sai in comunitate, compania organizeaza de doua ori pe an o licitatie interna pentru proiecte derulate de organizatii neguvernamentale. Angajatii ING Bank inscriu in competitia “Adopta un proiect” initiative sau cauze in care cred si pe care vor sa le sustina, apoi colegii le voteaza pe cele mai relevante. Proiectele cu cele mai multe voturi primesc finantare de maxim 5.000 EUR fiecare. Organizatiile câstigatoare sunt, totodata, sustinute ulterior prin actiuni de voluntariat. In aprilie 2013, la prima editie a proiectului, câstigatoare au fost Organizatia Umanitara Concordia, Asociatia Touched România, Fundatia Baylor Marea Neagra si Fundatia Copii in Dificultate.