Mai sunt 6 zile de inscriere in competitia de idei de afaceri sociale. Se ofera doua premii in valoare de 73.950 RON fiecare

0

Au mai ramas  6 zile pana la incheierea perioadei de inscrieri in competitia de idei de afaceri sociale, un concurs ce are ca scop sustinerea infiintarii si dezvoltarii a doua intreprinderi sociale care se adreseaza comunitatilor de romi din Romania.

Competitia de idei de afaceri sociale este organizata de Fundatia Centrul pentru Analiza si Dezvoltare Institutionala (CADI Eleutheria), in colaborare cu Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP Romania), Guvernul Romaniei – Departamentul pentru Relatii Interetnice (DRI) si Alianta Civica a Romilor din Romania (ACRR) si se concentreaza in special pe identificarea si premierea  a doua idei de afaceri care sa permita ulterior: (a) comercializarea de produse/servicii folosind resursele locale (umane, financiare, materie prima etc) pentru a intampina nevoile comunitatii locale in care isi vor desfasura activitatea economica cele doua intreprinderi; (b) crearea a 10 locuri de munca in cadrul celor doua intreprinderi sociale dezvoltate in/pentru comunitatile de romi si dezvoltarea unor activitati generatoare de venit care sa permita mentinerea celor 10 locuri de munca pentru o perioada de minim trei ani si (c) dezvoltarea relatiilor economice dintre producatorii locali si cumparatori.

Prin urmare, persoanele fizice (femei, persoane de etnie roma, formatori si specialisti implicati in economia sociala) interesate sa exploreze lansarea unei intreprinderi sociale sunt invitate sa se inscrie si sa participe la aceasta competitie. Competitia se adreseaza persoanelor domiciliate pe teritoriul oricareia dintre cele 8 regiuni de dezvoltare ale Romaniei.

Ideile de afaceri propuse pentru infiintarea unei intreprinderi sociale in/pentru comunitatile de romi pot activa in diverse sectoare economice, incluzand, fara sa se limiteze la: productie, servicii din industria alimentara, servicii din industria turismului, servicii de curatenie, servicii de amenajare si intretinere spatii verzi, activitati agricole, reciclarea deseurilor, activitati mestesugaresti etc. Sunt de asemenea incurajate aplicatiile care includ idei de afaceri bazate pe francize sociale sau cele care fac parte dintr-un grup asociativ de intreprinderi sociale.

Principalele etape ale competitiei sunt:

Etapa I: verificarea ofertelor. In urma acestei etape se va face o ierarhizare a propunerilor in ordinea descrescatoare a punctajelor. Ideile de afaceri care se vor situa in urma jurizarii tehnice pe primele 5 pozitii, vor trece in a doua etapa a competitiei.

Etapa II: interviu fata in fata sau telefonic cu reprezentantii comisiei de evaluare. Interviul are ca scop validarea jurizarii tehnice. Interviurile vor fi realizate in baza unui ghid de interviu care va evalua planul de afaceri propus, in termen de max. 5 de zile de la data anuntului selectarii in etapa a II-a.

Competitia va avea doi castigatori finali. Fiecare premiu este in valoare de 73.950 RON. Vor fi declarati castigatori participantii care au intrunit cel mai mare punctaj combinat din punct de vedere tehnic si in urma interviului. Proiectele inscrise in competitie vor fi evaluate de un juriu multidisciplinar cu experienta in diverse domenii de activitate.

Regulamentul competitiei de idei de afaceri este disponibil aici.

Aplicatiile vor fi transmise in format electronic la adresa: [email protected] pana la data 29 aprilie 2013. 

follow_stiriong-4138776

`