Fundatia PACT lanseaza a doua runda a programului de finantare PACT pentru COMUNITATE

0

Fundatia PACT lanseaza a doua runda a programului de finantare PACT pentru COMUNITATE dedicat comunitatilor mici din sudul Romaniei.

Prin PACT pentru COMUNITATE, Fundatia PACT isi propune sa contribuie la producerea unor schimbari pozitive si de lunga durata in comunitatile in care lucreaza; sa contribuie la crearea de comunitati puternice si solidare, construind capacitatea membrilor acestora de a lua initiativa si a se asocia pentru a imbunatati conditiile de trai si calitatea vietii pentru intreaga comunitate, valorificand responsabil resursele locale.

Incepand din acest an, programul PACT pentru COMUNITATE are trei linii de finantare:

  • Proiecte de dezvoltare comunitara;
  • Initiative de economie sociala;
  • Dezvoltare de organizatii comunitare noi – Invatare, Participare, Incredere.

Fiecare din cele trei linii de finantare are propriul sau set de documente, inclusiv ghidul distinct al aplicantului. Aplicantii pot depune unul sau mai multe proiecte, pentru oricare din liniile de finantare in care se incadreaza ca solicitanti eligibili. Va rugam sa utilizati ghidul aplicantului pentru fiecare componenta, in functie de cea pe care doriti sa o accesati.

In runda de finantare 2013 vom aloca un total estimat de 150.000 RON, dupa cum urmeaza:

  • Proiecte de dezvoltare comunitara – 40.000 RON pentru 4 proiecte noi de dezvoltare comunitara (max. 10.000 RON/proiect);
  • Initiative de economie sociala – 10.000 RON pentru un start-up de economie sociala;
  • Dezvoltare de organizatii comunitare noi – Invatare, Participare, Incredere:
  1. 25.000 RON pentru 5 proiecte comunitare dezvoltate de grupuri comunitare nou constituite (max. 5.000 RON/proiect);
  2. servicii complementare pentru constituirea celor 5 grupuri comunitare noi (12 luni): facilitare: 17.000 RON (50 de zile) si consultanta: 5000 RON (10 zile).

Scrisorile de intentie pot fi completate si transmise exclusiv in format electronic la adresa [email protected] pana cel tarziu miercuri, 15 mai (inclusiv), ora limita 23:59. Scrisorile primite dupa acest termen nu vor fi luate in considerare. Va rugam sa mentionati la subiectul emailului titlul componentei de finantare pe care doriti sa o accesati. In aceasta etapa nu se ataseaza documente suplimentare. Dupa evaluarea scrisorilor de intentie, in data de 31 mai 2013, Fundatia PACT va anunta lista scurta a aplicantilor care sunt invitati sa depuna cereri complete de finantare.

Daca doriti sa adresati intrebari cu privire la acest apel de proiecte, le puteti transmite pe email la adresa [email protected] sau le puteti adresa telefonic la 031.690.09.61/62, sau prin fax la 021.410.10.58, urmatoarelor persoane de contact, in functie de componenta de finantare vizata:

Irina Pop sau Georgiana Cune – Componenta 1, Proiecte de dezvoltare comunitara

Luiza Cristea – Componenta 2, Initiative de economie sociala

Madalina Ene sau Ruxandra Sasu – Componenta 3, Dezvoltare de noi organizatii comunitare – „Invatare, Participare, Incredere”

Pentru mai multe informatii despre liniile de finantare ale programului si procesul de aplicare va rugam sa consultati sectiunea Aplica de pe website.

Programul de finantare „PACT pentru COMUNITATE” este dezvoltat de Fundatia PACT cu sprijinul Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe (CEE Trust – www.ceetrust.org).

follow_stiriong-7049920