Primul apel de proiecte in cardul Fondului “Mega Image pentru Comunitate”

0

Mega Image pregateste lansarea primul sau fond de finantare, Fondul Mega Image pentru Comunitate. Compania va finanta proiecte din Bucuresti si Ilfov care aduc impreuna comunitati diferite, cu un buget total de 100.000 lei. Fondul este gestionat de Fundatia Comunitara Bucuresti.

Cum ar arata Bucurestiul daca locuitorii lui s-ar cunoaste mai bine, s-ar intalni periodic, le-ar pasa mai mult unii de altii si ar lucra impreuna pentru a face mai buna comunitatea in care traiesc? Un Bucuresti in care o tanara din Titan aduce impreuna locuitorii acestui cartier prin activititati de socializare in parcul IOR; o asociatie culturala care ii invita pe locuitorii din Drumul Taberei sa spuna povesti despre cartier, pentru un spectacol de teatru in care locuitorii insisi vor fi protagonisti; un locuitor din Tineretului care se intalneste cu vecinii pentru a pregati sarbatoarea cartierului; un grup de studenti care ii provoaca pe locuitorii din zona Vacaresti la o misiune fotografica pentru descoperirea Deltei Bucurestiului.

Daca acum aceste proiecte sunt scenarii posibile, ele pot deveni realitate datorita fondului “Mega Image pentru Comunitate”, care se va lansa in septembrie 2013. Fondul sustine proiecte care favorizeaza coeziunea sociala in comunitatile locale din Bucuresti. Prin aceste initiative, Fondul ii stimuleaza pe locuitorii din Bucuresti si Ilfov sa-si reactiveze spiritul de comunitate si dorinta de a colabora in proiecte care sa le aduca bucuria de a locui impreuna.

Fondul are o valoare de maxim 100.000 lei si va fi acordat pentru 10 proiecte castigatoare ce vor fi finantate cu aproximativ 10.000 lei fiecare. Finantarile acordate vor viza organizatii sau grupuri de initiativa care construiesc proiecte pentru comunitatea din care fac parte, indiferent daca temele abordate sunt: spiritul civic, ecologia, mancarea sanatoasa, integrarea sociala a grupurilor vulnerabile, educatia, hobby-urile bucurestenilor sau alte domenii. Activitatile finantate se vor desfasura in Bucuresti si Ilfov.

Criteriile de finantare si formularele de aplicatie vor fi disponibile incepand cu 9 septembrie 2013. Un juriu independent va examina aplicatiile si va decide care sunt cele 10 proiecte castigatoare. Proiectele vor fi finantate pana la sfarsitul anului si se vor putea desfasura pana in luna mai 2014.

Fondul “Mega Image pentru Comunitate”, creat in cadrul Fundatiei Comunitare Bucuresti, demonstreaza interesul Mega Image de a investi in comunitatile in care sunt localizate magazinele sale, imbunatatind viata comunitatilor in care compania isi desfasoara activitatea.

Fondata in 1995, Mega Image este cel mai mare lant de supermarketuri din Romania, cu o retea ce cuprinde peste 200 de supermarketuri in Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Pitesti, Brasov, Targoviste si alte orase, sub marcile Mega Image (150) si Shop&Go (80). Parte din Delhaize Group, Mega Image isi propune sa ofere, in fiecare zi, servicii de calitate si o sortimentatie de produse hranitoare, sanatoase si sigure, la preturi accesibile.

Fundatia Comunitara Bucuresti investeste timpul, banii si energia bucurestenilor pentru a crea comunitati in care sa ne simtim ca acasa. Organizatia colecteaza fonduri de la afaceri locale si persoane particulare, pentru a finanta proiecte care stimuleaza initiativa si aduc oamenii impreuna in comunitati. Fundatia Comunitara Bucuresti s-a infiintat in 2011 si este parte dintr-o miscare nationala, alaturi de alte unsprezece fundatii comunitare din tara.