Innovation Norway lanseaza programul de finantare „Inovare in Industria Verde Romania”

0

Marti, 12 martie 2013, Innovation Norway va organiza lansarea oficiala a programului „Inovare in Industria Verde Romania”, program derulat in cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014. Peste 21.5 milioane EUR vor fi disponibile pentru cresterea competitivitatiii intreprinderilor verzi, inclusiv ecologizarea industriilor existente, inovare si antreprenoriat verde in Romania.

 „Inovare in Industria Verde Romania” este un program dedicat dezvoltarii initiativelor verzi ale intreprinderilor private din Romania. De asemenea, prin Schema de Granturi Mici, vor fi finantate initiative antreprenoriale eco-inovatoare dezvoltate de catre intreprinderi si organizatii neguvernamentale in zonele mai putin dezvoltate din Romania. 

Lansarea programului va avea loc incepand cu ora 09.00, la Hotelul Marshal Garden din Bucuresti, Calea Dorobantilor nr.50B, etajul 5, sala Panoramic. Pentru a participa la eveniment, potentialii solicitanti si parteneri sunt invitati sa viziteze pagina de internet a programului: http://www.norwaygrants-greeninnovation.no/. Va rugam sa selectati programul pentru Romania si campul „inregistrare” de pe site-ul respectiv. Inregistrarile sunt acceptate pana pe data de 6 martie. Avand in vedere interesul foarte ridicat pentru acest program de finantare, organizatorii vor accepta inscrierea participantilor in limita locurilor disponibile si doar pentru un singur reprezentant din partea fiecare entitati interesate.

Evenimentul va furniza potentialilor solicitanti romani si parteneri norvegieni informatii relevante despre program, criterii de eligibilitate, procedura de depunere a cererilor de finantare etc. Toate documentele necesare pentru elaborarea si depunerea cererilor de finantare vor fi disponibile la adresa www.norwaygrants-greeninnovation.no in data de 12 martie 2013.

Entitatile interesate care nu au sediul in Bucuresti sunt invitate sa participe la una din cele 8 sesiuni de informare regionale care or fi organizate in perioada Martie – Aprilie 2013, in parteneriat cu alte organizatii regionale:

– Ploiesti, 14 Martie

– Brasov, 20 Martie

– Constanta,  21 Martie

– Craiova, 26 Martie

– Cluj-Napoca, 3 Aprilie

– Arad, 4 Aprilie – prezentarea programului in cadrul Targului InnoMatch

– Timisoara, 5 Aprilie

– Iasi, 9 Aprilie.

Mai multe informatii despre agenda sesiunilor regionale si modalitatea de inregistrare vor fi publicate in saptamana 10 pe pagina web a programului www.norwaygrants-greeninnovation.no.