Ultima saptamana de inscrieri in Fabricat in Tara lui Andrei, cea mai mare competitie de afaceri sociale

0

Petrom anunta ultima saptamana de inscrieri pentru Fabricat in Tara lui Andrei, cea mai mare competitie de afaceri sociale.

Fabricat in Tara lui Andrei este deschisa atat antreprenorilor, cat si ONG-urilor, PFA-urilor, SRL-urilor si intreprinderilor individuale. Ideea unei afaceri sociale poate proveni din orice oras, sat sau comuna din Romania, atata timp cat impactul si beneficiile se adreseaza uneia dintre cele 28 de comunitati incluse in program. Lista completa este disponibila pe site-ul www.taraluiandrei.ro, sectiunea Fabricat in Tara lui Andrei.

Afacerile sociale reprezinta afaceri viabile economic care, prin insasi activitatea lor, rezolva o problema sociala. Ele creeaza locuri de munca si pot fi o solutie pentru dezvoltarea pe termen lung a comunitatilor. Fabricat in Tara lui Andrei ia in considerare o serie de criterii ce disting afacerile sociale de alte tipuri de activitati cu scop comercial sau social:

– Intreprinderile sociale raspund in mod direct unei nevoi sociale critice a unei comunitati – fie prin propriile produse sau servicii, fie angajand un anumit numar de persoane dezavantajate din comunitatea respectiva.

– Activitatile lor comerciale sunt principala sursa de venit stabila pe termen lung

– Bunastarea comunitatii este scopul lor fundamental. Astfel, afacerile sociale vor reinvesti profitul obtinut in activitati ce au ca obiectiv rezolvarea respectivei nevoi a comunitatii.

– Afacerile sociale promoveaza activitati prietenoase cu mediul inconjurator.

Cei care doresc sa afle mai multe informatii pot adresa intrebari specialistilor NESsT folosind adresa [email protected] sau Call Center 021.528.21.23 (apel cu tarif normal, disponibil de luni pana vineri, in interval orar 10:00 – 14:00).