AMPOSDRU este dispusa sa rezolve amiabil litigiul cu asociatia “Alaturi de Voi”

0

Autoritatea de Management (AMPOSDRU)  a comunicat, intr-un raspuns la solicitarea Romaniei Libere, ca este dispusa sa rezolve amiabil litigiul cu asociatia “Alaturi de Voi” si a explicat ca “suntem increzatori ca, odata cu stabilirea bugetului pe 2013, vom reusi sa ajungem la zi cu platile”.

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU) a luat la cunostinta despre chemarea in judecata a Fundatiei „Alaturi de Voi” Romania privind nerespectarea obligatiilor contractuale pentru proiectele – ID 1253 (finalizat pe 3110.2011) si ID 51204 (in implementare pana la data de 30 iunie 2013).

AMPOSDRU considera ca a depus toate eforturile pentru a putea respecta termenul contractual de 45 de zile pentru efectuarea rambursarilor. Pana la sfarsitul lui 2012, AMPOSDRU a reusit sa achite cea mai mare parte a cererilor de plata primite. Problemele financiare cu care ne-am confruntat la sfarsitul anului trecut s-au datorat faptului ca Romania a fost nevoita sa respecte deficitul bugetar agreat cu Fondul Monetar International, Banca Mondiala si Comisia Europeana. Astfel, in ultimul trimestru, AMPOSDRU a lucrat foarte strans cu Ministerul Finantelor Publice pentru a putea gasi banii necesari din care sa se poate achita cererile de plata. In octombrie 2012, AMPOSDRU a platit toate cererile care aveau bun de plata pana la data de 31.07.2012, iar la sfarsitul lui decembrie s-au achitat cererile cu bun de plata pana la 21.09.2012.

La nivelul Autoritatii de Management se cunosc foarte bine problemele financiare ale beneficiarilor. Suntem increzatori ca, odata cu stabilirea bugetului pe 2013, vom reusi sa ajungem la zi cu platile astfel incat nici beneficiarii si nici noi sa nu mai ajungem in astfel de situatii. AMPOSDRU, Ministerul Fondurilor Europene si Ministerul Finantelor Publice au drept obiectiv principal asigurarea unui cashflow constant catre beneficiari pe parcursul intregului an.

AMPOSDRU isi doreste rezolvarea pe cale amiabila a litigiului cu Fundatia „Alaturi de Voi” Romania, lansandu-le pe aceasta cale un apel public de a rezolva problemele aparute prin intermediul medierii“.

Citeste mai mult pe Romania Libera.