Au fost depuse spre finantare prin Regio – Programul Operational Regional toate proiectele din cadrul Polului de Crestere Timisoara

0

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest), in calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional in Regiunea Vest, anunta incheierea procesului de depunere a cererilor de finantare realizate in cadrul Polului de Crestere Timisoara, finantat cu fonduri europene nerambursabile prin Regio – Programul Operational Regional.

Astfel, au fost depuse spre finantare 24 de proiecte individuale ce fac parte dintr-un plan integrat de dezvoltare si au o valoare nerambursabila de aproximativ 80 milioane euro.

Anuntul a fost facut in data de 29 februarie 2012, la Consiliul Judetean Timis, in cadrul unui eveniment dedicat Polului de Crestere Timisoara.

La eveniment au luat parte: domnul Constantin Ostaficiuc – Presedinte al Consiliului Judetean Timis, domnul Gheorghe CIUHANDU – Primar al Municipiului Timisoara, domnul Geza SZILAGYI – Primar al Comunei Dumbravita, in calitate de beneficiari, si domnul Sorin MAXIM – director general al ADR Vest – in calitate de reprezentant al Organismului Intermediar pentru Programul Operational Regional in Regiunea Vest.

 In cadrul evenimentului au fost prezentate proiectele prioritare ale Planului Integrat de Dezvoltare al Polului de Crestere Timisoara, stadiul implementarii acestora, precum si rezultatele preconizate pentru finalul implementarii Planului Integrat de Dezvoltare al Polului de Crestere Timisoara.

Polul de crestere Timisoara este format din Municipiul Timisoara cu arealul sau de influenta – 14 unitati administrativ-teritoriale rurale (Becicherecu Mic, Bucovat, Dudestii Noi, Dumbravita, Ghiroda, Giarmata, Giroc, Mosnita Noua, Ortisoara, Pischia, Remetea Mare, Sacalaz, Sinmihaiu Roman, Sag) si Consiliul Judetean Timis.

Proiectele realizate in cadrul Planului Integrat de Dezvoltare al Polului de Crestere Timisoara, si pentru care se semneaza contracte de finantare, primesc fonduri europene nerambursabile in cadrul Regio – Programul Operational Regional prin axa prioritara 1 „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere”, domeniul major de interventie 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbana”, Subdomeniu „Poli de crestere”. Alocarea financiara pentru acest subdomeniu este de 70,49 milioane de euro.

Dintre cele 24 de proiecte individuale depuse in vederea obtinerii de finantare, 8 proiecte au fost contractate – avand o valoare nerambursabila de  32,56 milioane euro – iar 16 proiecte se afla in etapa de precontractare / evaluare – avand o valoare nerambursabila de 49,71 milioane euro. Astfel, alocarea financiara pentru subdomeniul „Poli de crestere” a fost depasita cu 16,71%.

Stadiul implementarii Regio – Programul Operational Regional se gaseste pe pagina de internet a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest, www.adrvest.ro, la butonul POR 2007 – 2013.