Coalitia ONGuri pentru Fonduri Structurale solicita AMPOSDRU publicarea numelor partenerilor din cadrul tuturor proiectelor castigatoare

0

Coalitia ONGuri pentru Fonduri Structurale solicita Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale – Directia Generala AM POS DRU publicarea numelor partenerilor din cadrul tuturor proiectelor declarate castigatoare in cadrul apelurilor lansate in 2013. In prezent, listele cu toate aceste proiecte, publicate pe site-ul www.fseromania.ro, contin urmatoarele categorii de informatii: IDul din ActionWeb al proiectului, titlul, numele solicitantului, punctajul obtinut in urma evaluarii si bugetul aprobat.

Implementarea activitatilor finantate in cadrul POS DRU intra in raspunderea parteneriatului castigator. Astfel, publicarea numelor tuturor partenerilor implicati in cheltuirea bugetului, mai cu seama ca vorbim de bani publici, trebuie sa fie o informatie accesibila oricui pe site-ul AM POS DRU. De asemenea, tinand cont de dezbaterile lansate anul trecut in jurul felului in care autoritatile publice isi selecteaza partenerii pentru proiecte cu finantare nerambursabila, respectarea principiului transparentei este esentiala in eliminarea oricaror suspiciuni care ar plana asupra programului operational.

Pe www.fseromania.ro, ultimul centralizator care sa contina toate proiectele contractate in cadrul POS DRU, cu numele aplicantilor si partenerilor, dateaza din 07.10.2011. Coalitia ONGuri pentru Fonduri Structurale a trimis azi o solicitare oficiala de informatii, in baza legii 544, prin care solicita aducerea la zi a acestor informatii.

Atragem atentia si pe aceasta cale ca efortul depus de Ministerul Fondurilor Europene pentru cresterea gradului de absorbtie este incetinit de incapacitatea AM POS DRU de a eficientiza timpii de evaluare a proiectelor si amanarea repetata a lansarii apelurilor aferente DMI 6.1 si 6.4. (au fost deja anuntate oficial 3 termene care nu au fost respectate – iulie, septembrie si decembrie 2013). Mentionam ca, intr-o adresa primita de la MMFPS in data de 11.12.2013, se face urmatoarea precizare: „Termenul limita propus pentru lansarea cererilor de propuneri de proiecte finantate din cadrul DMI 6.1. si 6.4. este decembrie 2013”.

Solicitare de informatii de interes public catre:  Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Directia Generala AM POS DRU

 solicitare-3097723