Inca un centru social din Oradea modenizat prin fonduri europene

0

Descarcati Raportul Romania 2010. Sectorul neguvernamental – profil, tendinte, provocari  |  Inregistrati-va organizatia in Catalogul Societatii Civile!  |  Descarcati “Ghidul de identificare si adresare a nevoilor emergente ale copiilor din Romania”  |  Calendarul cursurilor FDSC  |  

dinpasiune-2767463

eventubebig-4031066

Data: 7-04-2011

Primaria Oradea, impreuna cu Administratia Social Comunitara, a contractat cel de-al noualea proiect de infrastructura sociala in cadrul REGIO, in vederea infiintarii Centrului de cazare temporara nr.3 si oferirii de servicii sociale acreditate destinate persoanelor si familiilor aflate in situatii de risc social.

Dumitru Sim, managerul de proiect a declarat ca timp de doi ani se va reabilita si moderniza un imobil situat in Oradea, strada Atelierelor nr. 13, pe o suprafata de 1.580 mp, pentru a-l transforma intr-un centru social de cazare modern, adaptat implicit persoanelor cu dizabilitati, pentru petrecerea timpului liber intr-un mod util si placut. Centrul va fi dotat cu echipamente IT (patru calculatoare moderne) necesare activitatii de asistenta sociala si procesului de insertie/reinsertie pe piata fortei de munca, iar capacitatea optima a centrului este de 81 de persoane aflate in dificultate sau risc. Beneficiarii vor avea acces la serviciile sociale oferite prin intermediul centrului pentru a fi reintegrate in societate si pe piata fortei de munca. In prezent, in imobil sunt cazate 151 de persoane, cea mai mare parte locuind aici fara a avea statutul juridic clarificat si nici servicii sociale acreditate.

Valoarea totala a proiectului este de 3.067.132.88 lei, iar valoarea asistentei nerambursabile este de 2.414.364.26 lei. Proiectul este finantat prin POR, Axa prioritara 3 – ”Imbunatatirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de interventie 3.2 – Reabilitarea /modernizarea/ dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale. Alte proiecte sociale castigate spre finantare de Primaria Oradea se refera la reabilitarea si modernizarea unor corpuri de cladiri ale unor scoli din oras, alte centre de cazare temporara, un centru de zi pentru copii cu sindrom Down, centru de reinsertie sociala.

Sursa: Administratie.ro

Se pregateste o noua schimbare a contractelor POSDRU Reducerea prefinantarii si rezilierile dupa patru luni se aplica doar noilor contracte Catalin Vatafu va coordona fondurile externe nerambursabile Jose Manuel Barroso arata ingrijorarea CE fata de nivelul foarte scazut al absorbtiei financiare La finalul lunii iunie au fost rambursate 2,6 miliarde de euro prin programele operationale AMPOSDRU a publicat lista actualizata a proiectelor precum si lista partenerilor din aceste proiecte AMPOSDRU a publicat lista platilor efectuate catre beneficiari AMPOSDRU publica lista cererilor de prefinantare care au fost respinse A fost numit in functie noul director general AMPOSDRU ACIS a publicat calendarul lansarilor de apeluri de proiecte

ONGFest – Targul Economiei Sociale 2011

logo_societal-6415618