Ministerul Fondurilor Europene a organizat a cincea reuniune a Comitetului Interinstitutional pentru Acordul de Parteneriat 2014-2020

0

Ministerul Fondurilor Europene a organizat luni, 7 octombrie a.c., a cincea reuniune a Comitetului Interinstitutional pentru Acordul de Parteneriat (CIAP), in cadrul careia a fost discutata prima versiune a Acordului de Parteneriat 2014-2020. Documentul a fost publicat pe pagina web a Ministerului Fondurilor Europene, www.fonduri-ue.ro, in data de 1 octombrie 2013.

Dupa consultarea partenerilor de dialog in cadrul reuniunii CIAP, Ministerul Fondurilor Europene urmeaza sa transmita serviciilor Comisiei Europene, informal, prima versiune a Acordului de Parteneriat 2014-2020. Documentul va fi transmis informal deoarece, la nivelul Uniunii Europene, nu au fost adoptate inca regulamentele care vor stabili modul in care vor fi implementate fondurilor europene in viitoarea perioada de programare.

Prima versiune a Acordului de Parteneriat 2014-2020 stabilește modalitatea in care vor fi concentrate interventiile din Fondurile Europene Structurale și de Investitii pentru a promova competitivitatea, convergenta și cooperarea, in vederea incurajarii obtinerii unei dezvoltari inteligente, bazate pe creștere economica și incluziune sociala.

Ministerul Fondurilor Europene asteapta propunerile si observatiile partenerilor de dialog la adresa de e-mail [email protected] pana miercuri, 9 octombrie 2013.

Comitetul Interinstitutional pentru Acordul de Parteneriat este format din 64 de entitati, dintre care 70% reprezinta institutii publice centrale si locale, iar 30% sunt organizatii reprezentative ale mediului economic si social, ale sindicatelor, mediului academic, organizatii neguvernamentale si alti reprezentanti ai societatii civile.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene