POSDRU: Semnari de proiecte cu o valoare de peste 162 milioane de euro

0

Autoritatea de Management a Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, aflata in directa coordonare a Ministerului Fondurilor Europene, a semnat contracte de finantare cu bugete de peste 162 milioane de euro.

Au fost semnate astazi proiecte cu un buget de peste 162 milioane de euro, finantate prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Fondurile europene contractate prin aceste proiecte se ridica la 140 milioane de euro, echivalentul a 4% din fondurile de care dispune Romania prin POSDRU“, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, in cadrul evenimentului mentionat.

Mai precis, au fost semnate primele 63 de proiecte evaluate in cadrul apelului “Dezvoltarea Economiei Sociale”, acestea avand un buget de aproximativ 82 milioane de euro, din care fondurile UE reprezinta peste 66 milioane de euro. De asemenea, au fost semnate si patru proiecte finantate in cadrul urmatoarelor apeluri: “Formare profesionala pentru imbunatatirea participarii grupurilor vulnerabile pe piata muncii”, “Initiative transnationale pentru o piata incluziva a muncii”, respectiv “Sanse egale si respect”. Aceste patru proiecte au un buget de aproximativ 80 milioane de euro, din care fondurile UE reprezinta peste 74 milioane de euro.

In cazul apelului “Dezvoltarea Economiei Sociale”, este pentru prima data cand se semneaza contracte de finantare inainte de finalizarea evaluarii tuturor propunerilor de proiecte depuse.

Am ales sa semnam proiectele care au obtinut 80 de puncte inainte de finalizarea evaluarii tuturor propunerilor de proiecte depuse deoarece nu exista nici un motiv real sa asteptam incheierea verificarii tuturor cererilor de finantare. Mai mult, sa semnam cat mai repede proiectele eligibile pentru ca banii europeni sa ajunga cat mai repede la cei care au nevoie de ei“, a subliniat ministrul Fondurilor Europene.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene