A fost publicat spre consultare Raportul Strategic National 2012

0

Ministerul Fondurilor Europene publica spre consultare, in vederea transmiterii oficiale catre Directia Generala pentru Politica Regionala si Urbana  –  Unitatea pentru Romania, din cadrul Comunitatii Europene, Raportul Strategic National 2012.

Raportul Strategic National 2012 (RSN 2012) a fost elaborat de catre Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale si la realizarea acestuia au contribuit autoritatile de management pentru gestionarea instrumentelor structurale precum si alte institutii de specialitate (Comisia Nationala de Prognoza, Institutul National de Statistica, Ministerul Finantelor Publice s.a.).

RSN 2012 prezinta intr-o maniera succinta stadiul implementarii programelor operationale,  precum si contributia acestora la realizarea prioritatilor stabilite prin Cadrul Strategic National de Referinta 2007-2013, la implementarea obiectivelor politicii de coeziune prevazute in Orientarile Strategice Comunitare pentru Coeziune, precum si la alte obiectivele stabilite prin Strategia Europa 2020.

Documentul descrie o serie de evolutii socio-economice relevante inregistrate de la momentul elaborarii documentelor de programare, surprinzand inclusiv impactul crizei economico-financiare asupra prevederilor CSNR. In ceea ce priveste tintele stabilite prin programele operationale, avand in vedere faptul ca numarul de proiecte finalizate este inca limitat, RSN 2012 se axeaza pe prezentarea rezultatelor asteptate plecand de la indicatorii asumati prin proiectele contractate.

Raportul Strategic National 2012 si Anexa pot fi descarcate pe site-ul www.fonduri-ue.ro.

Raportul Strategic National 2012 a fost elaborat in conformitate cu prevederile Regulamentului Consiliului nr. 1083/2006, Art. 29, privind obligatia Statelor Membre de a transmite Comisiei Europene, pana la sfarsitul anilor 2009 si 2012, un raport continand informatii privind stadiul implementarii programelor operationale 2007-2013 cofinantate din instrumente structurale, cu accent pe stadiul indeplinirii obiectivelor strategice stabilite prin documentele europene si nationale de programare.

Eventualele observatii pot fi transmise pana vineri, 19 ianuarie 2013, la urmatoarea adresa de email: [email protected]

Sursa: Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale