Vor fi reluate platile pentru POSDRU!

0

DG Employment a trimis o informare catre Guvernul Romaniei din partea Comisiei Europene (CE) in care se arata ca platile pentru cererile aferente Programului Operational Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) vor fi reluate in perioada imediata.

Nota de informare indica reluarea platilor pentru POSDRU“, citeaza MEDIAFAX.

Decizia de reluare a platilor a fost luata ca masura exceptionala, tinand cont de situatia economica a Romaniei. Ea se bazeaza insa si pe progresele inregistrate de Romania in implementarea programelor POSDRU – fapt reflectat si de raportul de audit transmis la inceputul lunii martie.

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, saptamana trecuta, ca asteapta confirmarea de la CE privind reluarea platilor in cadrul POSDRU si a adaugat ca, deocamdata, nu exista o iminenta a altor suspendari sau intreruperi de plata.

Sper ca in scurt timp sa avem vesti de la CE. Asteptam confirmarea de la CE“, a spus Orban, referindu-se la reluarea platilor in cadrul POSDRU.

Ministerul Afacerilor Europene a primit, la 20 februarie, scrisoarea oficiala a Comisiei Europene prin care este anuntata intreruperea termenului de plata pentru cererile aferente Programului Operational Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

Reluarea platilor pentru POSDRU presupune insa retragerea de catre Autoritatea de Certificare si Plata din Ministerul Finantelor Publice a celor doua cereri de plata transmise Comisiei Europene pe 21 decembrie anul trecut si pe 6 februarie a.c. si retransmiterea lor, cu o valoare diminuata de 10% din valoarea cheltuielilor certificate.

Aceasta va reprezenta o corectie preventiva si o confirmare a angajamentului Romaniei de a utiliza aceasta corectie preventiva de 10% care se aplica pe tot parcursul anului 2012 daca se dovedeste ca va fi necesara, dupa misiunea de audit din aprilie-mai, inclusiv aplicarea de corectii sistemice daca va fi cazul, a explicat purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.