O noua runda in cadrul Fondului “Resurse pentru Viabilitate”

0

Asociatia pentru Relatii Comunitare lanseaza o noua runda in cadrul Fondului “Resurse pentru Viabilitate” programul de finantare care se adreseaza organizatiilor non profit care vor sa-si dezvolte activitatea de atragere de fonduri din comunitate.

 Programul ofera doua tipuri de finantari:

Granturi care dubleaza suma stransa (matching grants)– este o finantare care dubleaza fondurile stranse de organizatia sustinuta de ARC, prin metode care se adreseaza in special donatorilor individuali. Vor fi luate in considerare si metode care combina donatii de la donatori individuali cu sponsorizari de la companii (ex: evenimente speciale, donatii salariale, direct mail etc), insa nu vor fi luate in considerare metode care se bazeaza pe sponsorizari unice de la companii.Astfel, pentru fiecare leu strans de organizatie, ARC pune prin acest grant inca un RON, pana la pragul maxim de 20,000 RON.

Granturi pentru dezvoltarea atragerii de fonduri (seed grants)– este un tip de finantare oferita ONG-urilor care care vor sa isi dezvolte capacitatea de atragere de fonduri din comunitate. In acest caz, va fi finantat un plan de atragere de fonduri. Grantul acopera costuri directe de implementare.

Dimensiunea unui grant va fi de maxim 20.000 ron si vor fi acordate aproximativ patru granturi.

Fondul Resurse pentru Viabilitate se adreseaza:

–          organizatiilor care au impact in comunitate, isi masoara rezultatele, au beneficiari clar definiti si o strategie de dezvoltare a organizatiei

–          organizatiilor care abordeaza noi tipuri de donatori, introduc metode noi in practica sau cresc implicarea donatorilor vechi.

–          organizatiilor care au un plan de atragere de fonduri realist si bine structurat

–          organizatiilor care urmaresc cresterea rezultatelor concrete, cuantificabile in atragerea de fonduri din comunitate

–          organizatiilor care au suport din partea managementului pentru atragerea de fonduri (organizatia investeste bani in atragerea de fonduri, exista resurse umane care isi asuma responsabilitati in atragerea de fonduri, exista continutate de la un an la altul)

 Pentru toate detaliile legate de modul de aplicare, va rugam sa consultati Ghidul de granturi si Formularul de aplicare care pot fi descarcate de pe site-ul ARC www.arcromania.ro sau solicitate prin email la [email protected] 

Termenul limita pentru depunerea aplicatiilor este 15 noiembrie 2010.